Ţi-ai securizat fonduri prin Casa Verde Fotovoltaice? Alege Enel ca instalator validat AFM pentru a deveni prosumator

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 septembrie 2023

Ţi-ai securizat fonduri prin Casa Verde Fotovoltaice? Alege Enel ca instalator validat AFM pentru a deveni prosumator

Fondurile pentru ediţia din acest an a programului AFM - Casa Verde Fotovoltaice au fost epuizate în numai câteva minute în fiecare dintre regiunile stabilite de autorităţi, iar, în total, peste 86.600 de persoane fizice din toată ţara au rezervat integral bugetul alocat acestui proiect. Acestea vor primi finanţare pentru a deveni prosumatori prin instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară acoperirii nevoii de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Următoarea etapă pe care o au de parcurs viitorii prosumatori din cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice este aceea de a-şi alege un instalator validat de AFM. Enel este unul dintre aceştia, fiind validat ca instalator pentru al treilea an consecutiv. Pe cartea sa de vizită sunt trecute peste 600 de proiecte finalizate cu succes şi gestionarea eficientă a peste 15 milioane de lei în cadrul acestui proiect naţional.

Viitorii prosumatori din cadrul Casa Verde Fotovoltaice primesc finanţare în cuantum de maxim 20.000 de lei, dar vor avea de suportat o contribuţie proprie de 2.000 de lei. "În această sesiune, suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de către beneficiar din surse financiare proprii", spun experţii Enel.

Fiind vorba despre o investiţie consistentă pentru fiecare gospodărie, este foarte important ca solicitanţii să aleagă cu grijă instalatorul cu care vor instala ulterior sistemul fotovoltaic. În calitate de instalator validat, Enel sfătuieşte solicitanţii să îşi aleagă un partener de încredere, care să poată:

- susţine proiectul de instalare de la început până la punerea în funcţiune;

- să realizeze documentaţia pentru actualizarea certificatului de racordare de prosumator şi să ofere consultanţă pentru obţinerea statutului de prosumator;

- să furnizeze sistem fotovoltaic cu randament superior, astfel încât recuperarea investiţiei să se realizeze într-un timp cât mai scurt;

- să nu solicite achitarea în avans a unor sume diferite de contribuţia proprie a beneficiarului, menţionată şi în ghid.

Persoanele fizice care au rezervat fonduri pentru Casa Verde Fotovoltaice 2023 pot selecta din platforma AFM instalatorul cu care doresc să continue implementarea proiectului. Au la dispoziţie 90 de zile să selecteze instalatorul şi să primească răspuns de la acesta cu privire la eligibilitate şi la corectitudinea documentelor. Pe parcursul programului, beneficiarul are opţiunea să îşi schimbe instalatorul o singură dată.

Pentru a garanta un timp de instalare minim, Enel pune la dispoziţia participanţilor la acest program echipe de instalatori specializaţi pentru fiecare regiune a ţării. Astfel, indiferent de zona în care se află beneficiarii, aceştia pot conta pe servicii de consultanţă pentru a parcurge uşor şi celelalte etape până devin prosumatori. Enel oferă asistenţă pentru pregătirea documentaţiei necesare şi pentru obţinerea documentelor esenţiale de la operatorul de distribuţie (de exemplu, aviz tehnic de racordare), inclusiv în ceea ce priveşte semnarea contractului de vânzare-cumpărare pentru energia produsă.

Oferta tehnică a Enel cuprinde opt soluţii de panouri fotovoltaice, cu puteri instalate de la 3 kWp şi până la 10 kWp, cu branşament monofazat sau trifazat. Preţurile acestor soluţii încep de la 22.200 de lei şi, în funcţie de putere şi de tipul de branşament, pot ajunge la 56.067 de lei. Din aceste sume, clienţii au de achitat, pentru o soluţie la cheie, între 2.200 de lei şi 36.067 de lei.

Sistemele fotovoltaice oferite de Enel conţin, pe lângă panouri fotovoltaice şi invertor, un modul Wi-Fi care comunică în timp real cu aplicaţia şi arată producţia, un tablou electric şi un contor IP65. Transportul şi instalarea acestor sisteme sunt incluse în pachetul oferit de Enel. Mai multe detalii despre oferta Enel sunt disponibile la adresa https://www.enel.ro/casaverde.

Beneficiarii programului Casa Verde Fotovoltaice pot conta pe Enel ca partener de încredere, în calitate de instalator validat AFM şi consilier cu experienţă în evaluarea tehnică şi obţinerea avizelor, pentru a intra mai rapid în rândul celor care se bucură, ca prosumatori, de costuri reduse şi eficienţă energetică pe termen lung.

(C)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb