Ţiglă metalică "Skane" - un nou produs lansat de "Lindab"

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 20 iulie 2007

Ţiglă metalică "Skane" - un nou produs lansat de "Lindab"

Compania Lindab a anunţat ieri că va introduce o linie de fabricaţie locală pentru produsul Skane, care va dubla capacitatea sa de producţie pe segmentul general al ţiglelor metalice. Societatea a obţinut, pe primul semestru al anului, o cifră de afaceri cu 42% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, "Lindab" va dezvolta o nouă gamă de profile "Topline" de ţigle metalice numită Skane. Investiţia, direcţionată către achiziţionarea şi instalarea unei noi linii de producţie, trainingul operatorilor şi activităţi de marketing şi promovare se ridică la 400.000 euro. Începând cu sfârşitul acestei luni, profilul va fi produs în fabrica Lindab din România.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, lansarea noului produs şi a liniei de producţie are loc în contextul creşterii domeniului construcţiilor şi a cererii pentru profile metalice. "Dezvoltarea accelerată a pieţei de construcţii din România ne-a determinat să diversificăm portofoliul de produse. Astfel, am hotărât să ne adresăm unei noi categorii de public ţintă, investind într-un produs accesibil, dar care res­pectă totodată standardele de calitate impuse de companie", a declarat Andrei Sulyok, director general "Lindab" România.

Domnia sa susţine că "Lindab Skane" este poziţionat ca fiind un produs de înaltă accesibilitate, oferind totodată clienţilor toate celelalte beneficii garantate de brand. "Lindab Skane" se diferenţiază de "Lindab Nordic 400" (produs premium) printr-o suprafaţă utilă de acoperire a ţiglei metalice cu 10% mai mare, o înălţime a profilului mai mică şi o lungime a modulului de ţiglă de 375 mm, comparativ cu cei 400 mm ai modulului Nordic 400.

"Capacitatea noii linii de producţie pentru ţigla metalică Skane este în medie de 2.000.000 mp/an. Estimăm că în primul an de funcţionare vom vinde aproximativ 500.000 mp de ţiglă metalică Skane", a declarat Dan Raleţchi, Director Vânzări Divizia Componente.

Conform estimărilor specialiştilor din piaţă, segmentul autohton al ţiglelor metalice a atins valoarea de aproximativ 54 milioane de euro în 2006, prognozându-se creşteri între 30% şi 50% pentru anul 2007.

Decizia de a produce Lindab Skane în România urmează linia investiţională a companiei pe piaţa autohtonă, începută cu extinderea capacităţii de producţie şi depozitare şi continuată recent cu lansarea, în luna martie, a producţiei locale de grinzi uşoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb