TIKA a dotat Secţia de Oftalmologie a Spitalului din Mangalia cu echipament 30.000 euro

Andrei Stan
Companii #Sănătate / 5 septembrie 2016

Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA) a dotat Secţia de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia cu echipament medical în valoare de 30.000 de euro.

Secţia a fost inaugurată la începutul lunii septembrie, în prezenţa ambasadorului Republicii Turcia la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, reprezentanţilor TIKA şi ai autorităţilor locale.

"În fiecare an ne propunem să dezvoltăm parteneriate cu instituţii din România pentru dezvoltarea de proiecte în diferite domenii, de la educaţie la sport şi de la cercetare la sănătate. Astfel, am reuşit să stabilim o serie de colaborări puternice şi să investim în acele zone în care există o nevoie reală. Aceasta a fost şi cazul Secţiei de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia şi ne bucurăm că am putut veni în ajutorul medicilor şi pacienţilor de aici cu echipamentele de care aveau nevoie", a declarat Osman Koray Ertaş, potrivit unui comunicat al TIKA, remis redacţiei.

Printre echipamentele asigurate de TIKA se numără un autorefractometru modern, menit să asigure o practică eficientă şi o sporire a confortului pacientului, şi un perimetru computerizat, pentru testarea rapidă şi precisă a câmpului vizual. De asemenea, din seria noilor dotări ale secţiei fac parte un aplanotonometru, ochelari de probă, exoftalmometru şi pachete de lentile pentru gonioscopie. Noul ecobiometru are o capacitate rapidă de procesare a datelor, înregistrare a lor, dar şi avantajul conectării aparatului la un computer.

Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA) a fost înfiinţată în anul 1992, cu scopul de a furniza suport tehnic în vederea dezvoltării de proiecte în diverse domenii. Agenţia îşi desfăşoară activitatea în aproximativ 200 de ţări, prin intermediul a peste 50 de oficii de coordonare programe şi proiecte.

Oficiul de Coordonare Programe din cadrul TIKA Bucureşti, înfiinţat în anul 2015, a realizat, în cooperare cu instituţiile publice, diverse proiecte în domenii precum educaţia, sănătatea, cultura sau sportul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb