Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat, astăzi, că se raliază protestelor generate de OUG 7 şi vor suspenda activitatea, exceptând cazurile urgente, zilnic, între orele 8.00 - 10.00, până în 8 martie. În plus, aceştia susţin demersul procurorului general care a cerut Avocatului Poporului să conteste, la Curtea Constituţională, actul normativ şi anunţă că se delimitează de punctele de vedere exprimate de Asociaţia Procurorilor din România şi de către Asociaţia Magistraţilor din România.
"Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, întrunită la data de 27 februarie 2019 în contextul modificărilor aduse legilor justiţiei prin Ordonanţa de urgenţă nr. 7/2019, a decis următoarele: suspendarea activităţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu excepţia cazurilor urgente, în intervalul 08:00 - 10:00, până la data de 08.03.2019; prelungirea măsurii suspendării activităţii nemijlocite cu publicul până la data de 08.03.2019; susţinerea demersului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a cere Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea OUG nr. 7/2019", au transmis, astăzi, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit News.ro.
Aceştia solicită ca "titularii îndreptăţiţi să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la existenţa un conflict juridic de natură constituţională între Guvern, ca legiuitor delegat, şi Autoritatea judecătorească, întrucât modificările aduse prin OUG nr. 7/2019 pun Ministerul Public în imposibilitate să îşi exercite atribuţiile constituţionale".
Adunarea Generală a procurorilor PT Bucureşti a mai decis delimitarea de punctele de vedere exprimate în acest context de către Asociaţia Procurorilor din România şi de către Asociaţia Magistraţilor din România.
1. Taxare
(mesaj trimis de Florin în data de 27.02.2019, 17:14)
Sper ca asta se va vedea si in salariile lor ! Adica 2 ore minus la plata !