Tinerii participă activ la protejarea carnivorelor mari din Carpaţi


Miscellanea / 9 septembrie 2021

Tinerii participă activ la protejarea carnivorelor mari din Carpaţi

WWF România - filiala Maramureş a organizat tabăra internatională "Explorarea conectivităţii în Maramureş", eveniment realizat în cadrul proiectului "Graniţe deschise pentru fauna sălbatică din Carpaţi", care îşi propune identificarea şi securizarea reţelei de coridoare ecologice transfrontaliere şi a carnivorelor mari din Ungaria, Slovacia, România şi Ucraina, conform unui comunicat de presă.

Tabăra a avut loc în perioada 6 - 8 septembrie 2021, în apropierea ariei naturale protejate Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuţ, participanţii fiind din România, Slovacia şi Ucraina. Scopul taberei a fost conectarea cu natura dar şi creşterea gradului de conştientizare a tinerilor cu privire la importanţa carnivorelor mari în scopul asigurării echilibrului întregului sistem ecologic. Timp de 3 zile ei au avut ocazia să descopere felul în care trăiesc carnivorele mari şi modul în care ele influenţează întregul lanţ trofic din Carpaţi. Întreaga activitate din tabără a fost construită în jurul unui ghid educational dezvoltat de către partenerii din proiect, numit "Ghid pentru explorarea conectivităţii în regiunea noastră Maramures". Ghidul este destinat elevilor din clasele VII - X şi este un instrument util de învăţare experenţială prin analiză, iniţiativă şi imersiune.

"Ghidul pentru explorarea conectivităţii în regiunea noastră Maramures", îi invită pe tineri să cunoască natura fascinantă din Ecoregiunea Carpatică, speciile cheie - ursul, lupul şi râsul - dar şi să înţeleagă importanţa conectivităţii ecologice. Ghidul include o serie de ateliere de educaţie experenţială unde tinerii vor învăţa:

- valorile şi ameninţările la adresa naturii, importanţa conectivităţii ecologice şi a carnivorelor mari;

- să dezvolte abilităţi pentru a deveni activi în a proteja natura;

- să dezvolte empatie faţă de natură şi să devină cetăţeni activi pentru mediu;

"Graniţe deschise pentru fauna sălbatică din Carpaţi" a început pe 1 octombrie 2019 şi este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria - Slovacia-Romania - Ucraina ENI 2014-2020, pe o perioadă de 30 de luni. WWF România - filiala Maramureş, împreună cu partenerii de proiect din Ucraina (Organizaţia RakhivEcoTur), Ungaria (Parcul Naţional Aggtelek) şi Slovacia (SOS BirdLife) vor contribui la protecţia biodiversităţii din Ecoregiunea Carpatică prin îmbunătăţirea conectivităţii între habitate dar şi menţinerea funcţiilor şi serviciilor furnizate de ecosisteme, suport al unei dezvoltări durabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb