"Tip Top" va investi până la 3,2 milioane de euro în extinderea reţelei de cofetării în ţară, în 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 27 noiembrie 2007

Compania Tip Top va investi anul viitor până la 3,2 milioane de euro în extinderea reţelei de cofetării din ţară,ţinta fiind să ajungă la 35 de magazine pe piaţa din Bucureşti şi la 10-12 magazine în alte oraşe din afara Capitalei, au declarat reprezentanţii companiei, citaţi de NewsIn.

"Conform planului de dezvoltare pentru anul 2008, dorim să ajungem la un număr de 35 magazine în Bucureşti şi 10-12 unităţi în judeţele limitrofe sau apropiate Bucureştiului. De asemenea, vom iniţia un program de franciză sub brand-ul Tip Top, investiţiile necesare numai pentru deschiderea noilor unităţi proprii, fiind estimate la aproximativ 2,7-3,2 mililoane de euro" au declarat reprezentanţii Tip Top.

Referitor la planul de extindere în afara Capitalei, reprezentanţii companiei au declarat că zona geografică de extindere este dictată doar de raportul dintre distanţă şi timpul de livrare, dar şi de gradul de perisabilitate al produselor. În prezent, Tip Top deţine 18 magazine în Bucureşti şi două magazine în Târgovişte şi Piteşti. Investiţia medie pentru o unitate este cifrată în funcţie de locaţie şi suprafaţă la 80.000-120.000 euro, suprafaţa de vânzare per magazin este de 30-60 metri pătraţi, iar suprafaţa totală a unui magazin este cuprinsă între 100-350 metri pătraţi.

Tip Top va inaugura la începutul lunii aprilie 2008 noua sa fabrică din Bucureşti pentru care anunţa în vară investiţii de circa opt milioane de euro. Fabrica va fi una dintre cele mai mari de acest fel din Europa, iar investiţiile aferente au fost suplimentate la 12,8 milioane de euro pentru dotarea acesteia cu tehnologie de vârf în producţia de cofetaărie-patiserie şi semipreparate-semicongelate.

În prezent, compania Tip Top deţine şi o fabrică de biscuiţi al cărei cost, în urma retehnologizării şi automatizării a ajuns la 4,6 mililioane de euro. Această unitate produce biscuiţi vrac şi biscuiţii ambalaţi marca Conty. "Pe piaţa internă, cele două game de biscuiţi au o cotă de piaţă în creştere, iar pe piaţa externă, cu brand-ul Conty suntem prezenţi cu rezultate foarte bune în Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Slovenia, Slovacia" au adăugat reprezentanţii Tip Top. Aceştia estimează pentru anul 2007 o cifră de afaceri de 25-27 milioane de euro, reprezentând o creştere de aproximativ 23% faţă de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb