Titlurile companiilor petroliere - preferatele investitorilor

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Materii Prime / 7 decembrie 2004

Indicele BET, în componenţa căruia, de vineri, intră şi două societăţi listate la categoria a doua, s-a apreciat ieri cu 0,29% ajungînd la nivelul de 4.068,36 puncte, acesta fiind un nou maxim istoric al indicelui. Creşterea de la începutul anului a indicelui BET este de 87,32%. Tranzacţiile efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de ieri au însumat peste 100 miliarde de lei, aproape o treime din această valoare datorîndu-se transferurilor cu titluri ale "Băncii Transilvania". Preferate investitorilor, din punctul de vedere al volumelor tranzacţionate, au fost titlurile companiilor petroliere, respectiv "Rompetrol Rafinare" Constanţa şi SNP "Petrom" Bucureşti.

Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la "Est Invest", consideră că este posibil, avînd în vedere evoluţiile de preţ şi lichidităţile din ultima perioadă, ca investitorii să renunţe la acţiuni SIF pentru a procura lichidităţi în vederea achiziţionării de titluri SNP şi RRC.

La rîndul său, Liviu Avram, trader la "Prime Transaction" consideră că volumele ridicate de tranzacţionare din ultima perioadă se datorează banilor puşi în joc de fonduri de investiţii străine, fonduri care îşi orientează plasamentele spre acţiunile lichide de la Bursă.

SNP "Petrom" Bucureşti

Cursul acţiunilor SNP a înregistrat o volatilitate ridicată pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Au fost transferate aproape 5 milioane de acţiuni, în valoare de peste 15 miliarde de lei. Preţul a oscilat între un minim de 3.030 lei/acţiune şi un maxim de 3.110 lei/acţiune. În prima parte a sesiunii, au fost transferate, la cursul de 3.040 lei/titlu, trei pachete mari de acţiuni- două a cîte 500.000 de acţiuni, iar cel de al treilea, de 499.000 de acţiuni.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

În prima parte a sesiunii bursiere, preţul acţiunilor RRC a crescut pînă la 900 lei/acţiune (preţul de deschidere a fost de 885 lei/acţiune), după care, în partea a doua a şedinţei, trendul s-a inversat. Astfel, ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 880 lei/titlu, acesta fiind cu 0,9% mai mic decît preţul de închidere de vineri. La jumătatea şedinţei a fost efectuată o tranzacţie specială, cu 4 milioane de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată la cursul de 896 lei/acţiune şi a avut o valoare de 3,58 miliarde de lei.

Notă: Săgeţile indică trendul pe care s-a înscris preţul acţiunilor respective în timpul şedinţei bursiere de ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb