Titlurile Sibex au revenit la tranzacţionare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 iunie 2011

Acţiunile Bursei de la Sibiu au revenit, ieri, la tranzacţionare, după ce luni au fost suspendate, ca urmare a unei solicitări a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), "până la încetarea motivelor care stau la baza sus-pendării\", potrivit comunicatului Bursei sibiene.

Suspendarea a venit în contextul în care ziarul "BURSA" a publicat, luni, un articol în care Teodor Ancuţa, fostul preşedinte-director general al Sibex, incrimina mai multe nereguli ce ar fi avut loc în AGA de la finele lunii aprilie.

Teodor Ancuţa menţiona că secretariatul votat după terminarea AGEA din 29 aprilie "nu a întocmit nici un proces verbal de prezenţă, că recalcularea drepturilor de vot, timp de ore, nu era de competenţa AGA, ci a Depozitarului Sibex, şi că nu a fost normal ca, în timpul Adunării, cei prezenţi să facă calculul drepturilor de vot".

Reprezentanţii Bursei sibiene au dat, ieri, un comunicat, în care au răspuns acuzaţiilor aduse de Teodor Ancuţa, cu privire la modul de desfăşurare al Adunărilor Generale.

Reproducem alăturat comunicatul Sibex:

"În scopul informării corespunzătoare a investitorilor şi a menţinerii unei pieţe ordonate, Societatea prezintă următoarele clarificări cu privire la articolului de presă "Ultima lună la Sibex - povestită de Teodor Ancuţa", publicat în ziarul Bursa, editia din 30.05.2011:

1. Cu privire la desfăşurarea adunărilor generale ale acţionarilor SC SIBEX - SIBIU STOCK EXCHANGE SA din 29.04.2010, menţionăm că atât adunarea generală ordinară a acţionarilor cât şi adunarea generală extraordinară a acţionarilor din data de 29.04.2011 au fost convocate şi s-au desfăşurat în conformitate cu prevederile legale aplicabile prevăzute de legea 31/1990, legea 297/2004 şi a legislaţiei specifice pieţei de capital, precum şi a condiţiilor statutare ale societăţii, inclusiv în ceea ce priveşte convocarea, cvorumul şi desfăşurarea respectivelor adunări.

2. Şedinţele celor două adunări generale au fost deschise şi prezidate de domnul Teodor Ancuţa, în calitate de Preşedinte al Consiliului de administraţie al Societăţii prezenţa acţionarilor fiind facută de secretariatul tehnic numit de Preşedintele Consiliului de administraţie dintre funcţionarii Societăţii şi verificată de secretarii adunării aleşi prin vot de către acţionari, în conformitate cu prevederile art. 129 din legea 31/1990, privind societăţile comerciale, iar voturile au fost verificate şi numărate de secretarii adunării.

3. Adunările Generale au hotărât ca operaţiunile privind îndeplinirea formalităţilor cerute de lege şi actul constitutiv pentru ţinerea adunării să fie supravegheate de către un notar public, în conformitate cu prevederile art.129 alin (3) din legea 31/90, respectiv domnul Notar Răzvan Mărginean.

4. Procesele verbale ale respectivelor adunări generale au fost semnate de către dl. Teodor Ancuţa şi de către secretarii adunării, fără observaţii.

5. În cadrul şedinţelor adunărilor generale pe care le-a prezidat, dl. Teodor Ancuţa nu a contestat legalitatea desfăşurării acestora.

6. Anumiţi acţionari au înţeles să solicite în instanţă constatarea nulităţii hotărârilor adoptate în cele două adunări generale menţionate, litigiul urmând a fi soluţionat de către instanţa de drept comun competentă.

7. La cererea aceloraşi acţionari Tribunalul Sibiu a dat curs cererii de ordonanţă prezidenţială prin care a suspendat executarea hotărârilor adunărilor generale menţionate până la soluţionarea acţiunii în constatarea nulităţii.

8. În ceea ce priveşte susţinerile d-lui Teodor Ancuţa cu privire la eventualele nereguli în desfăşurarea şedinţelor celor două adunări, acesta îşi invoca propria culpă în conducerea şi desfăşurarea şedinţelor, iar pe de altă parte aceste susţineri sunt nefondate şi au un caracter subiectiv având în vedere că adunarea generală ordinară a decis revocarea acestuia din funcţia de administrator cu o majoritate de 65,47%.

9. În şedinţele convocate şi desfăşurate în conformitate cu prevederile legale în vigoare în 16 şi 23 mai 2011, Consiliul de Administraţie al Societăţii a adoptat mai multe hotărîri printre care, în conformitate cu art. 39 din Actul constitutiv al Societăţii, numirea dlui Dan Simionescu în funcţia Preşedinte al Consiliului de administraţie al Societăţii şi conducător, numirea dlui Dan Simionescu în funcţia de Director General al societăţii precum şi preluarea atribuţiilor Directorului General, de către Directorul General Adjunct al Societăţii, domnul Darius Cipariu, până la data intrării în vigoare a mandatului dlui Dan Simionescu în calitate de Director General al societăţii. Aceste hotărâri au fost publicate pe pagina web www.sibex.ro în cadrul raportului curent nr. 837/16.05.2011. Astfel, decizia .privind preluarea atribuţiilor Directorului General de către Directorul General Adjunct aparţine Consiliului de Administraţie al Societăţii şi nu dlui Dan Simionescu aşa cum este menţionat în articolul "Ultima lună Ia Sibex - povestită de Teodor Ancuţa", publicat în ziarul Bursa, ediţia din 30.05.2011, această decizie find în concordanţă cu prevederile art. 39 din Actul Constitutiv al Societăţii care menţionează faptul că pentru conducerea efectivă a operatorului de piaţă Consiliul de Administratie numeşte doi conducători şi le stabileşte atribuţiile.

10. Facem precizarea că funcţionarea d-lui Dan Simionescu în diverse consilii de administraţie în care a fost ales se face cu respeetarea prevederilor legale în materie.

11. Ca urmare a deciziei Consiliului de administraţie al Societăţii nr. 12 din data de 23.05.2011, Societatea, în calitate de acţionar majoritar, a transmis către S.C. Depozitarul Sibex S.A. solicitarea de convocare a Adunării generale a acţionarilor cu punct pe ordinea de zi: Modificarea Actului Constitutiv prin modificarea numărului membrilor Consiliului de administraţie de la 7 la 5.

12. De asemenea, ca urmare a deciziei Consiliului de Administraţie al societăţii numărul 13 din data de 23. 05. 2011, societaea, în calitate de acţionar majoritar a transmis către SC Depozitarul Sibex SA solicitarea de convocare a Adunării Generale a Acţionarilor cu următoarele puncte pe ordinea de zi: Revocarea membrilor Consiliului de Administraţie; Alegerea membrilor Consiliului de Administraţie; Stabilirea Remuneraţiei memebrilor Consiliului de Administraţie.

13. Prin decizia Consiliului de Administraţie al Societăţii nr. 14, din data de 23.05. 2011, Societatea , în calitate de acţionar majoritar, a transmis către SC Casa Română de Compensaţie SA solicitarea de convocare a Adunării generale a Acţionarilor cu următoarele puncte pe ordinea de zi: revocarea membrilor Consiliului de Administraţie, Alegerea membrilor Consiliului de Administraţie, stabilirea remuneraţiei membrilor Consiliului de Administraţie.

14. Cu privire la "demisia" d-lui Teodor Ancuţa din funcţia de director general şi conducător al societăţii, aceasta a generat. implicit revocarea acestuia din funcţia de preşedinte al CA, intrucât în conformitate cu dispoziţiile actului constitutiv al societăţii, aplicabile Ia această dată, preşedintele consiliului de administraţie îndeplinind şi funcţia de conducător. Cu alte cuvinte, odată ce a înţeles să renunţe la funcţia de director general şi conducător, dl. Ancuţa nu mai putea ocupa funcţia de Preşedinte al C.A.

15. În ceea ce priveşte revenirea d-lui Ancuţa asupra "demisiei", avînd în vedere că domnia sa a înţeles să-şi dea demisia, iar Consiliul de Administraţie a luat act de această demisie, avînd ca efect juridic încetarea mandatului acestuia, dl Teodor Ancuţa, nu mai este în drept să revină asupra "demisiei" întrucît nu există o astfel de instituţie juridică.

16. Cu privire la afirmaţiile d-lui Teodor Ancuţa care exced criticilor legale asupra desfăşurării activităţii societăţii şi care aduc atingere imaginii Consiliului de Administraţie şi respectiv imaginii societăţii, creînd confuzie atât în rândul investitorilor cât ţi în rândul angajaţilor societăţii şi impietând asupra desfaşurării activităţilor curente ale acesteia, urmează să supunem dezbaterilor adunării generale a acţionarilor prejudiciul cauzat societăţii cu atât mai mult cu cât urmează să avern în vedere poziţia d-lui Teodor Ancuţa, exprimată în ziarul Bursa cu privire la legalitatea şi oportunitatea hotararilor adunării generale menţionate, pe care le-a prezidat şi nu le-a contestat în mod legal."

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Dl dir adjunct al sibex este un elev silitor, care stie sa scrie dupa dictare. DICTATORUL,- - caci asa se numesc aia care dicteaza - nu?, este un individ al carui nume incepe cu S. Ghici ciuperca ce-i...Sau ma rog, cine-i. E al dracu de graeu ca-s doi...O fi primul S, o fi al doilea..?.Mister. Adica enigma, sau taina. Nu domn. Ca domnia nu are legatura cu toata trebusoara asta...damboviteano-miclausian o-brasoveana.

    Partea buna e ca cine se scuza, se cam acuza...Nu-i asa DICTATORULE (cel care ai dictat -zau, nu ma intelege gersit) 

    Asa ca hai cu CNVM -ul, Care tace. Oare si face?  

    Acest mesaj este un pamflet. Orice asemanare cu realitatea se datoreaza orei tarzii. ::))  

    Dl dir adjunct al sibex este un elev silitor, care stie sa scrie dupa dictare. DICTATORUL,- - caci asa se numesc aia care dicteaza - nu?, este un individ al carui nume incepe cu S. Ghici ciuperca ce-i...Sau ma rog, cine-i. E al dracu de graeu ca-s doi...O fi primul S, o fi al doilea..?.Mister. Adica enigma, sau taina. Nu domn. Ca domnia nu are legatura cu toata trebusoara asta...damboviteano-miclausian o-brasoveana.

    Partea buna e ca cine se scuza, se cam acuza...Nu-i asa DICTATORULE (cel care ai dictat -zau, nu ma intelege gersit) 

    Asa ca hai cu CNVM -ul, Care tace. Oare si face?  

    Acest mesaj este un pamflet. Orice asemanare cu realitatea se datoreaza orei tarzii. ::))  

    1. UMBERTO, vrei sa-l umbresti iarasi pe Make ? Care take. Oare ce face ?.

       

    Salutam cu entuziasm revenirea din scurta vacanta a actiunilor SIBEX.Vapoarele din Paltinis si FPistele din padure de la Focsani au ramas iar temporar singurele.Cu atitia oameni de valoare de o parte si de alta, soarta bursei, asa, in general e pe un drum bun.Care drum, are si trotuar.Rauvoitorii ar putea spune ca face trotuarul...

    Eu nu inteleg un lucru din acest comunicat: Daca Tribunalul Sibiu a suspendat executarea hotararilor AGA, de ce mai functioneaza CA ales la acea AGA? Comunicatul tot spune cum CAul a respectat legea, dar intrebarea este: poate acel CA sa functioneze din moment ce el nu a fost numit (altfel spus, hotararea AGA este suspendata, ceea ce se aplica si numirii CAului).

    1. functioneaza vechiul C.A, de aceea Ancuta este inca administrator. El a fost revocat de vechiul consiliu din functia de presedinte director general

    NU VA MAI BATETI CAPUL CU INTREBARI ; INTREBATI-L PE make EL STIE TOT ! sau poate ca take .... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb