Titus Corlăţean s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Franceze în România

F. A.
Politică / 9 mai 2012

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, l-a primit, astăzi, în vizită de prezentare, pe noul ambasador al Republicii Franceze la Bucureşti, Philippe Gustin, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Cei doi oficiali au evocat lunga tradiţie în planul relaţiilor bilaterale culturale, politice, istorice, economice, dintre cele două state. Cu acest prilej, ministrul Corlăţean a prezentat priorităţile în domeniul justiţiei ale noului guvern, care se va concentra pe înregistrarea în continuare de progrese în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, îndeosebi prin implementarea cu succes a noilor coduri ale României şi promovarea obiectivelor Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012 - 2015.

"Adoptarea de către Camera Deputaţilor, cu unanimitatea parlamentarilor prezenţi (240 voturi pentru şi o abţinere) în cursul zilei de ieri, 8 mai a.c., a Legii de aplicare a Codului de procedură civilă va permite intrarea în vigoare a acestuia de la 1 septembrie 2012 şi reprezintă o dovadă a faptului că progresele în domeniul MCV vor continua, conform angajamentelor din programul de guvernare", a declarat ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.

De asemenea, ministrul român a transmis aprecieri pentru sprijinul constant oferit de Franţa statului român pentru atingerea obiectivelor sale europene şi a exprimat speranţa pentru adoptarea unei decizii favorabile în cursul acestui an referitoare la aderarea României la spaţiul Schengen.

Ambasadorul Republicii Franceze a prezentat pe scurt perspectivele legate de formarea noului guvern francez şi oportunitatea unor contacte oficiale bilaterale ulterioare la nivelul conducerii celor două ministere de justiţie din România şi Franţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb