TOADER DESPRE MOMENTUL ÎNCETĂRII MANDATULUI: "Am să reiau activitatea de avocatură"

V.D.
Politică / 13 septembrie 2018

Tudorel Toader

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că este "greu de crezut" că, după încetarea mandatului, el va sta în cabinet şi va face acte notariale, întrucât el este avocat şi îşi va relua activitatea în domeniul dreptului penal. El menţionează că fiul său este asociat al unui cabinet notarial din Iaşi, încă de când a fost repartizat într-o localitate din acest judeţ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost întrebat, astăzi, de jurnalişti, dacă l-ar lua pe fiul lui la notariat, în condiţiile în care acesta este notar într-un sat.

"Fiul meu nu este notar, este repartizat într-o localitate din Iaşi, dar încă de la momentul repartiţiei un distins notar din iaşi, chiar preşedintele camerei, l-a luat asociat... acum vreţi să-i fac reclamă? Cabinetul merge foarte bine, iar ei sunt foarte compatibili şi au bucuria de a realiza împreună actul notarial. Acuma, să vă spun ceva, structura mea profesională este în domeniul dreptului penal şi nu a dreptului privat sau civil, încât este greu de crezut că mă veţi vedea pe mine făcând acte notariale pe viitor. E greu de crezut că eu voi sta în cabinet şi voi face acte notariale. Eu sunt avocat, suspendat pe durata cât îs ministru, şi după aceea voi relua activitatea de avocatură cu siguranţă în zona dreptului penal", a spus el.

El a menţionat că este şi profesor şi că a predat fără întrerupere, urmând să revină la catedră de la 1 octombrie, când încep cursurile.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara, marţi seară, la Antena 3, că solicitarea sa de a deveni notar, fără examen, a fost făcută în baza Legii Curţii Constituţionale, care spune că la încetarea mandatului judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau în notariat fără examen, şi că este un drept conferit de lege, iar exercitarea acestui drept nu presupune nicio marjă de apreciere din partea nimănui.

El susţinea că a facut soilicitarea de a deveni notar public în baza legii Curţii Constituţionale, care spune că la încetarea mandatului judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau în notariat, fără examen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb