Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că este "greu de crezut" că, după încetarea mandatului, el va sta în cabinet şi va face acte notariale, întrucât el este avocat şi îşi va relua activitatea în domeniul dreptului penal. El menţionează că fiul său este asociat al unui cabinet notarial din Iaşi, încă de când a fost repartizat într-o localitate din acest judeţ.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost întrebat, astăzi, de jurnalişti, dacă l-ar lua pe fiul lui la notariat, în condiţiile în care acesta este notar într-un sat.
"Fiul meu nu este notar, este repartizat într-o localitate din Iaşi, dar încă de la momentul repartiţiei un distins notar din iaşi, chiar preşedintele camerei, l-a luat asociat... acum vreţi să-i fac reclamă? Cabinetul merge foarte bine, iar ei sunt foarte compatibili şi au bucuria de a realiza împreună actul notarial. Acuma, să vă spun ceva, structura mea profesională este în domeniul dreptului penal şi nu a dreptului privat sau civil, încât este greu de crezut că mă veţi vedea pe mine făcând acte notariale pe viitor. E greu de crezut că eu voi sta în cabinet şi voi face acte notariale. Eu sunt avocat, suspendat pe durata cât îs ministru, şi după aceea voi relua activitatea de avocatură cu siguranţă în zona dreptului penal", a spus el.
El a menţionat că este şi profesor şi că a predat fără întrerupere, urmând să revină la catedră de la 1 octombrie, când încep cursurile.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara, marţi seară, la Antena 3, că solicitarea sa de a deveni notar, fără examen, a fost făcută în baza Legii Curţii Constituţionale, care spune că la încetarea mandatului judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau în notariat fără examen, şi că este un drept conferit de lege, iar exercitarea acestui drept nu presupune nicio marjă de apreciere din partea nimănui.
El susţinea că a facut soilicitarea de a deveni notar public în baza legii Curţii Constituţionale, care spune că la încetarea mandatului judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau în notariat, fără examen.