Toate firmele care asigură deszăpezirea în Capitală, amendate pentru că nu au curăţat drumurile

Ioana Dogaru
Companii / 5 ianuarie 2016

Actualizare 17:36 PMB: Operatorii de deszăpezire au fost amendaţi cu 30.000 de lei

Operatorii de deszăpezire din Capitală au fost amendaţi cu 30.000 de lei, a anunţat Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), printr-un comunicat de presă.

"Inspectorii Primăriei Capitalei au amendat firmele de salubrizare responsabile cu deszăpezirea în cele şase sectoare ale Capitalei cu câte 5.000 de lei fiecare pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin în conformitate cu art. 5, lit. g din HCGMB 120/2010 privind Normele de Salubrizare ale Municipiului Bucureşti", relevă sursa citată.

Totodată, în cadrul acţiunii de control de marţi au fost somate 416 de persoane juridice, dintre care 217 de asociaţii de proprietari pentru că nu au curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, conform obligaţiilor legale ce le revin.

Acţiunile de control privind obligaţia persoanelor fizice/juridice de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, dar şi a modului în care operatorii respectă planul de deszăpezire vor continua în zilele următoare.

(A.L.)

----------------

Actualizare 13:32

Toate firme de salubrizare care asigură deszăpezirea în Bucureşti au fost amendate pentru că nu au curăţat drumurile, a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei.

Cele cinci firmele de salubrizare care asigură deszăpezirea în Bucureşti au fost verificate luni, toate fiind amendate "pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă", arată Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă transmis marţi.

Firma Romprest asigură deszăpezirea în sectoarele 1 şi 2, Supercom - în sectorul 2, Rosal - în sectorul 3, Rebu - în sectorul 4 şi Urban în sectorul 6.

De asemenea, marţi dimineaţă erau cinci semafoare nefuncţionale, în Piaţa Crângaşi, pe Splaiul Unirii - Şoseaua Vitan-Bârzeşti, pe şoseaua Valea Oltului - Prelungirea Ghencea şi pe strada Virtuţii - Splaiul Independeţei. În intersecţiile cu probleme au fost prezenţi agenţi de circulaţie, pentru fluidizarea traficului, a precizat Poliţia Capitalei.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei şi reprezentanţii Registrului Auto Român au făcut controale în trafic pentru depistarea autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă, obligatorii dacă drumul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei, se mai arată în comunicat.

Conform Codului Rutier, şoferii care nu au autovehiculele echipate cu anvelopre de iarnă pot primi între nouă şi 20 de puncte de penalizare şi amenzi între 945 şi 2.100 de lei, putând să le fie reţinut şi certificatul de înmatriculare a maşinii. După reţinerea certificatului, şoferii trebuie să meargă la Serviciul poliţiei rutiere, pentru a primi o dovadă cu care vor putea circula 15 zile, până vor echipa maşina cu anvelope de iarnă, scrie comunicatul poliţiei.

În ultimele 12 ore, 150 de poliţişti de la Brigada Rutieră au fost prezenţi în trafic, pentru a se asigura că şoferii circulă cu viteză adaptată la condiţiile meteo şi de drum, pentru a preveni blocarea traseelor mijloacelor de transport în comun şi pentru însoţirea utilajelor de deszăpezire, a precizat Poliţia Capitalei.

"În continuare, activităţile de dirijare şi fluidizare a traficului rutier vor continua, precum şi cele de monitorizare şi control a societăţilor comerciale ce au atribuţii pe linia întreţinerii drumurilor publice pe timp de iarnă", se mai arată în comunicatul citat.

(I.D.)

----

Primarul general interimar Răzvan Sava le-a cerut operatorilor de salubritate, la Comandamentul de iarnă convocat marţi dimineaţa, să intervină pentru degajarea zăpezii de pe trotuare şi să asigure căile de acces către spitale, staţii de ambulanţă şi alte obiective sociale de interes public, se arată într-un comunicat al PMB.

"Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în Bucureşti, marţi dimineaţa, nefiind înregistrate blocaje sau alte incidente în trafic. Utilajele firmelor de deszăpezire au început, de la ora 7,30, intervenţia pe arterele secundare şi pentru degajarea zăpezii de pe trotuare. Intervenţia pe bulevardele principale va fi reluată după ora 10,30, atunci când traficul rutier începe să se reducă în intensitate", se precizează în comunicat.

Primarul interimar al Capitalei a cerut Poliţiei Locale să sancţioneze pe cei care au acţionat necorespunzător pentru curăţarea străzilor şi trotuarelor din Bucureşti.

"Imediat ce încetează ninsoarea aveţi obligaţia de a ieşi pe toate cele 450 de străzi care reprezintă urgenţa întâi. Acolo unde nu se circulă sau este zăpadă, fie că este vorba de carosabil sau trotuar, daţi amenzi", a declarat primarul general interimar Răzvan Sava.

Potrivit PMB, prioritate pentru deszăpezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgenţă se va acţiona pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor şi altor obiective sociale de interes public. Odată finalizată intervenţia pe aceste obiective, se va interveni pe arterele secundare.

Primăria Capitalei atenţionează proprietarii de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin. Conform hotărârii CGMB 120/ 2010, proprietarii de imobile au obligaţia să înlăture zăpada, gheaţa şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în maximum 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb