Toma Bogdan Costreie, administrator special la "Oltchim"

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 iulie 2012

Toma Bogdan Costreie, administrator special la "Oltchim"

Toma Bogdan Costreie a fost desemnat administrator special la "Oltchim" Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

Toma Bogdan Costreie este director general adjunct în cadrul Ministerului Economiei, iar numirea a fost făcută prin Ordin al minis-trului Economiei.

Combinatul a intrat, pe 2 iulie, în administrare specială, în perioada de privatizare, la aceeaşi dată fiind instituită şi procedura de supraveghere financiară a societăţii.

Acest proces înseamnă analizarea situaţiei companiei şi găsirea unor mecanisme financiare prin care să fie rezolvată situaţia dificilă a combinatului, plata salariilor res-tante şi găsirea lichidităţilor care să susţină producţia.

"Procedura de administrare specială în perioada de privatizare încetează la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, în situaţia privatizării sau la data stabilită prin ordin al ministrului Economiei", se spune în ordinul ministrului Economiei pentru instituirea procedurii de administrare specială la Oltchim, publicat în Monitorul Oficial. Mandatul administratorului special al Oltchim va cuprinde, printre altele, identificarea activelor neutilizate care pot fi vândute sau transferate, notificarea creditorilor bugetari pentru neînceperea executării silite şi solicitarea către furnizorii de utilităţi pentru eşalonarea datoriilor. "Mandatul va cuprinde, fără a se limita la acestea (...) luarea unor măsuri de administrare, gestionare şi supraveghere financiară a societăţii, cu prioritate asupra următoarelor: situaţia îndeplinirii principalilor indicatori economico-financiari şi de performanţă, identificarea unor active neutilizate care pot fi transferate/vândute, inventarierea datoriilor şi a plăţilor restante, în structura lor", se mai arată în ordin.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic. Potrivit celor mai recente date, în acţionariatul Oltchim se mai regăsesc compania germană PCC SE, care deţine 18,3% din acţiuni, şi fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Combinatul chimic a înregistrat în primul trimestru pierderi de 82,8 milioane lei (19 milioane euro), faţă de un rezultat negativ de 2,64 milioane lei în primele trei luni din anul precendent, şi venituri mai mici cu 49,3%, de 263,4 milioane lei. Oltchim avea la finalul lunii martie datorii de 2,55 miliarde de lei, în principal către Electrica, bănci şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Sindicaliştii protestează în faţa Prefecturii din Râmnicu Vâlcea

Cel puţin 2.500 de salariaţi din cadrul SC Oltchim şi alţi 2.000 de salariaţi din societăţile comerciale care depind de funcţionarea SC Oltchim vor participa, joi, de la ora 16.00, la un marş şi un miting de protest în faţa Prefecturii din Râmnicu Vâlcea, se arată într-un comunicat transmis ieri.

Potrivit comunicatului, protestatarii se vor strânge, de la ora 16.00, în faţa Liceului Economic, la intersecţia cu strada spre "SUPCA", iar marşul se va desfăşura pe traseul: sediul Poliţiei Judeţene Vâlcea - Calea lui Traian - Prefectura Vâlcea. Mitingul va avea loc în faţa Prefecturii Vâlcea, între orele 16.30 - 19.00.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor vizează neimplicarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), în calitate de acţionar majoritar, pentru accesarea de către SC Oltchim a unui credit de 40 milioane euro, precum şi tergiversarea, de către MECMA şi Guvernul României, a majorării capitalului social al societăţii, prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS în baza avizului Comisiei Europene din 7 martie 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb