Traficul aerian ar putea fi perturbat în mai multe ţări europene din cauza unei greve

F.A.
Internaţional / 29 ianuarie 2014

O grevă de două zile, care începe astăzi, a controlorilor europeni de trafic aerian ar putea duce la perturbări importante în transportul aerian din mai multe ţări, în special în Italia şi Franţa.

O avertizare în acest sens a fost emisă miercuri de companiile aeriene britanice British Airways şi EasyJet, informează ITAR-TASS, conform Agerpres.

Centrul european de coordonare a sindicatelor controlorilor de trafic (ATCEUC) intenţionează să organizeze o acţiune de protest la 29 ianuarie împotriva planurilor UE în ceea ce priveşte punerea în aplicare a iniţiativei "Cer european deschis".

Aceasta vizează liberalizarea şi reformarea sistemului de control al zborul aeronavelor în UE. Potrivit autorilor proiectului, realizarea iniţiativei respective va permite o creştere a fluxului de pasageri şi o reducere a costurilor. Controlorii de trafic se tem însă că obiectivul principal al proiectului este economisirea de resurse financiare, ceea ce ar putea duce la disponibilizări în masă şi va afecta, în consecinţă, siguranţa zborurilor.

Se aşteaptă ca la grevă să participe controlori de trafic din Austria, Ungaria, Grecia, Italia, Cipru, Portugalia, Slovacia, Franţa şi Cehia. Dispecerii din Marea Britanie nu vor lua parte la această acţiune de protest. De asemenea, uniunea germană a sindicatelor din domeniu a refuzat să se alăture grevei, întrucât compania aeriană naţională Lufthansa a recurs la justiţie pentru a bloca acţiunea.

Controlorii de trafic aerian din Italia îşi vor suspenda activitatea miercuri, începând cu ora locală 13:00 până la 17:00 (ora locală). Colegii lor portughezi au fost în grevă între 07h00 şi 09:00, pe care o vor prelungi între 14:00 şi 16:00 (ora locală).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb