Traficul în reţeaua Vodafone România, suprasolicitat în seara cutremurului

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 28 aprilie 2009

Vodafone România a înregistrat o creştere cu 800% a solicitărilor de iniţiere a apelurilor de voce, la nivel naţional, imediat după producerea cutremurului, iar în Bucureşti, numărul apelurilor iniţiate a crescut de 10 ori în cateva minute, anunţă un comunicat al companiei.

Potrivit reprezentanţilor Vodafone, în numai 45 de secunde, numărul apelurilor iniţiate de utilizatorii de cartele Vodafone a crescut de 5 ori. De asemenea, traficul de SMS a înregistrat întârzieri cuprinse între o oră şi jumătate şi două ore, în anumite zone ale capitalei.

"Reţeaua Vodafone a funcţionat la parametri normali pentru o astfel de situaţie. Ceea ce s-a produs a fost o supraîncărcare a reţelei, în urma iniţierii simultane a unui număr de apeluri de opt ori mai mare, într-o perioadă foarte scurtă. Zonele în care utlizatorii au întâmpinat dificultăţi în apelare au fost Bucureşti, Muntenia şi parţial Moldova. Am luat măsuri speciale de intervenţie rapidă, atât pentru a preveni indisponibilitatea reţelei, cât şi pentru decongestionarea traficului. Echipele formate din specialişti Vodafone şi ai furnizorilor de echipamente, Huawei şi Ericsson, au finalizat intervenţia în jurul orei 23", a spus chief technology officer Vodafone România, Vishant Vora .

Dan Nica, ministru al administraţiei şi internelor, i-a cerut preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să dispună un control pentru a fi identificate cauzele ce au condus la disfuncţiunile din reţelele de telefonie, după cutremurul de sâmbătă.

Ministrul i-a cerut preşedintelui ANCOM să dispună un control pentru a fi identificate cauzele care au condus la disfuncţiunile din reţelele de telefonie după cutremurul înregistrat în 25 aprilie, în condiţiile în care acesta nu a avut o intensitate deosebită.

Ministrul de Interne i-a convocat, luni, pe operatorii de telefonie mobilă. Nica a declarat, după reuniunea membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că a constatat disfuncţionalităţi majore în comunicarea urgenţelor şi că s-au dispus măsuri. "Prima a fost de a asigura comunicaţiile pentru cei care trebuie sa intervină în situaţii de urgenţă, poliţie, jandarmerie, ambulanţă şi celelalte instituţii. Am convocat operatorii de telefonie mobilă la ora 18.00, pentru că există o reglementare, care prevede că tuturor acestor instituţii trebuie să li se asigure comunicaţiile în situaţia în care acest lucru este necesar. Este vorba de asigurarea unui nivel de comunicaţii minim", a precizat Nica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb