Traian Băsescu a promulgat bugetul de stat pentru 2014

A.C.
Ziarul BURSA #Politică / 19 decembrie 2013

Surse guvernamentale: "Gabriel Tufeanu, pe lista favoriţilor PSD pentru conducerea Televiziunii Române"

Update 10:53 Legea bugetului de stat, publicată în Monitorul Oficial

Legea bugetului de stat pentru anul viitor, promulgată ieri de preşedintele Traian Băsescu, a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

---

În plin scandal politic între PNL şi PSD, preşedintele Traian Băsescu a promulgat, ieri, bugetul de stat pe anul 2014, după de Guvernul a fost de acord să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a accizei pe carburant.

"Obiectivul meu nu a fost legat de o confruntare, ci să evit o greşeală. Atât Fondul (n.r. Fondul Monetar Internaţional), cât şi Comisia Europeană au greşit. În acest sens, când va veni delegaţia FMI la Bucureşti, în ianuarie, îmi asum explicarea erorilor legate de creşterea accizei la carburant", a menţionat preşedintele Traian Băsescu.

Domnia sa a continuat: "Este clar că bugetul trebuie să reflecte interesul naţional şi nu pe cel de partid. Nu este de conceput introducerea unei taxe care impune creşteri de preţuri la orice, doar pentru a crea nişte resurse necesare baronilor locali. Baronii să privească cu îndrăzneală la fondurile europene".

Întrebat ce garanţii i-a oferit premierul, pentru promulgarea legii bugetului de stat pe 2014, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "Cuvântul de onoare, să sperăm că de data asta se va ţine de cuvânt".

În ceea ce priveşte viitorul alianţei de guvernare, Traian Băsescu a declarat, ieri, că nu crede în ruperea USL, dar că pot fi "nişte jocuri de forţă" şi că l-a "bucurat" faptul că a ajuns la o înţelegere cu premierul pe buget, pentru că, altfel, ar fi existat riscul să plece liberalii din Guvern.

Şefia TVR, motiv de disensiune între Crin Antonescu şi Victor Ponta

O nouă zi aduce un nou scandal în cadrul alianţei de guvernare, din ce în ce mai tulburată de şicane, zvonuri, întâlniri misterioase, diurne şi nocturne, şi declaraţii controversate atât din partea membrilor PSD cât şi PNL.

Ultimele motive de disensiune dintre liderul PNL, Crin Antonescu, şi premierul Victor Ponta sunt legate de viitoarea conducere a Televiziunii Române, dar şi de iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului, care este dezagreată de către liberali. După ce Rareş Bogdan a "ieşit" din jocul pentru conducerea TVR, acesta contând pe susţinerea PNL, lupta pentru numirea noului preşedinte al televiziunii române a reînceput.

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care va permite, doar ca soluţie de urgenţă, birourilor reunite ale Parlamentului să aprobe conducerea TVR, dar numai dacă, vineri, nu va fi asigurat cvorum în plenul Parlamentului.

La rândul său, Crin Antonescu, după o întâlnire fulger cu Dan Voiculescu şi, ulterior, cu Victor Ponta, a susţinut că PNL nu îl poate împiedica pe primul ministru să dea o ordonanţă de urgenţă pentru numirea conducerii TVR, dar că aceasta nu va fi semnată de miniştrii PNL.

Domnia sa precizat că PNL optează pentru numirea de către Parlament a conducerii interimare a TVR, şedinţa de plen reunit putând să aibă loc vineri.

Antonescu a mai spus că, având în vedere că Rareş Bogdan nu este agreat de PSD, liberalii vor face o nouă propunere, fără să facă vreo nominalizare în acest sens.

Potrivit unor surse din piaţă, lista scurtă pentru conducerea TVR este formată din două nume: Niels Schnecker şi Gabriel Tufeanu.

Surse guvernamentale ne-au declarat că Gabriel Tufeanu, care mai este şi membru CA la TVR, se află pe primul loc în lista preferinţelor PSD pentru conducerea televiziunii române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb