Traian Băsescu: "Nu a încercat nimeni să mă racoleze niciodată"

Ziarul BURSA #Politică / 17 august 2006

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat ieri seara că fosta securitate nu a încercat niciodată să îl racoleze. "Nu a încercat nimeni să mă racoleze niciodată", a spus şeful statului, care a adăugat însă că lucra într-o companie care era "consistent supravegheată". El a explicat că, fiind angajatul unei societăţi cu 11.000 de salariaţi care se deplasau în străinătate, la Serviciul personal se depuneau, în fiecare an, formulare privind situaţia fiecăruia: stare civilă, materială sau de altă natură. Potrivit şefului statului, aceste documente se găsesc în arhivele Navrom sau Petromin.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că nu a avut angajament semnat cu securitatea şi nu a furnizat informaţii, în scris sau altfel, ofiţerilor de securitate. "Ceea ce am făcut a fost să întocmesc rapoarte de voiaj, lucru ce-l făcea orice comandant de navă, şi să-l predau armatorului", a spus Băsescu.

Desecretizarea arhivelor fostei securităţi este un lucru absolut necesar înainte de integrare

Desecretizarea arhivelor fostei securităţi este un lucru absolut necesar înainte de integrarea României în Uniunea Europeană, a mai precizat preşedintele Traian Băsescu, subliniind că acest proces ar fi trebuit să aibă loc în primii ani de după revoluţie. "Am făcut ce trebuia să fac, adică să cer desecretizarea arhivelor fostei securităţi. Şi aş adăuga că am făcut ce trebuia să fac, pentru că cei dinaintea mea nu au făcut-o la timp. /.../ Acum informaţiile din arhive nu au acelaşi efect pe care l-ar fi avut în 1991-1992. În opinia mea, e un lucru care trebuia făcut chiar şi aşa târziu cum a fost făcut şi care ne fereşte pe noi toţi, naţiunea română, de o astfel de dezbatere precum cea care se desfăşoară acum, când vom fi membri ai Uniunii Europene", a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu a subliniat că nu şi-a propus să protejeze pe nimeni şi nici să atace pe cineva, atunci când a propus desecretizarea arhivelor fostei securităţi.

"Procesul va merge până la capăt, fără menajamente, fără a încerca să-l influenţez în vreun fel", a spus preşedintele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb