TRAIAN BĂSESCU: ''Pentru un preşedinte nu e suficient să ceară poporului să se spele pe mâini''

G.U.
Politică / 18 octombrie 2020

''Pentru un preşedinte nu e suficient să ceară poporului să se spele pe mâini''

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, a declarat că pentru un preşedinte nu este suficient să ceară poporului să se spele pe mâini când sistemul de sănătate al ţării este pe punctul de a se prăbuşi, el afirmând că autorităţile române ar trebui să contacteze Rusia cu privire la posibilitatea importării vaccinului produs în această ţară împotriva SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

"Este pandemie, dar încă o putem învinge dacă vrem! Pentru un preşedinte nu este suficient să ceară poporului să se spele pe mâini când sistemul de sănătate al ţării este pe punctul de a se prăbuşi. (...) Din luna ianuarie a acestui an, înţelegând ce se întâmpla în China, trag continuu semnale de alarmă, spunând unde se va ajunge din cauza lipsei de acţiune eficientă a responsabililor de la nivel naţional. Abordarea politicianistă şi în scop strict electoral a preşedintelui şi a premierului i-a făcut să împingă ţara într-un moment de criză a sistemului sanitar. Am cerut tot timpul să se ia măsuri pentru a nu se ajunge la limita maximă a sistemului de sănătate românesc, ca sistem de securitate naţională. Acum s-a ajuns la limită, sistemul sanitar a început să fie depăşit", a scris astăzi Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte a adăugat că România are cel mai mare raport din Uniunea Europeană "între numărul deceselor zilnice şi numărul de noi cazuri", ceea ce arată că sistemul sanitar românesc este deja depăşit de evoluţia pandemiei.

"Din păcate, pentru preşedintele României nu este necesară 'starea de urgenţă', drept pentru care a fugit de asumarea răspunderii gestionării crizei sanitare şi 'a pasat-o' nevolnicului şi mereu veselului 'Şică Mandolină'. La rându-i, premierul, devenit peste noapte 'credincios descentralizării', a plasat toată răspunderea către administraţiile locale. Efectul laşităţii şi al prioritizării interesului politic în detrimentul sănătăţii şi vieţii oamenilor este că s-a ajuns la momentul dramatic în care medicii încep să fie obligaţi să decidă cine trăieşte şi cine moare, cine are loc la ATI şi cine nu. Este un moment care trebuia evitat indiferent care ar fi fost costurile politice.

Fiecare zi contează până în februarie-martie 2021 când vom avea la dispoziţie un vaccin", a menţionat el.

Băsescu a mai afirmat că "pentru limitarea dezastrului" şi pentru salvarea de vieţi omeneşti, ar trebui făcute câteva lucruri imediat, printre care trecerea la învăţământul la distanţă pentru toate şcolile şi universităţile până când România va primi cota de vaccinuri repartizată prin Comisia Europeană; închiderea creşelor şi grădiniţelor, iar acolo unde părinţii nu fac activitatea de serviciu de la domiciliu, să se asigure mamelor concediu plătit; 80% din personalul bugetar, cu excepţia personalului din sistemul de sănătate, trece la lucrul de la domiciliu, iar pentru cei care trebuie să vină la birou se va interzice prezenţa a doi funcţionari în acelaşi birou (măsură adoptată de Parlamentul European); închiderea totală a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, sălilor de jocuri, mall-urilor, reducerea drastică a transportului public de persoane.

Fostul preşedinte al României propune, de asemenea, "contactarea Guvernului Federaţiei Ruse pentru a primi informaţii cu privire la eficienţa vaccinului produs în Rusia, iar, în cazul unor concluzii pozitive, importarea de vaccinuri din Rusia dacă există cantităţi disponibile, până la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeană".

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Nu simpatizez cu Băsescu (e un escroc nenorocit) dar în acest caz are dreptate Iohannis și Orban au pus tara pe chituci, bubuind de incompetență.

    1. Ai dreptate.

      10 zile. Inchise toate terasele, salile de sport, restaurantele etc. Obligatoriu masca peste tot in spatiul public, interior si exterior. Ai iesit din casa, din apartament si ti-ai pus masca. Politia in civil sa faca controale peste tot, mijloacele de transport in comun etc. Dupa 10 zile scadem sub 1000 de cazuri.

      Guvernul liberal pierde timp si nu este in favoarea noastra. Masca trebuie sa fie obligatorie peste tot!  

    De ce ???

    1. Inainte de a intreba,priveste in jur

      Priveste cu ochii tai nu cu cei de cal pe care i-ai primir de la INFLUENCERI oficiali si amatori

    Boicotați tot: bănci, guverne, corporații, presa coruptă, liderii de opinie demenți...tot!

    ai inchis spitale , sfatosule , ai uitat ?

    Alegerile generale trebuie sa se desfasoare pe 6 noiembrie asa cum este prevazut.Astfel se va imuniza pe cale naturala majoritatea populatiei(unii au fost asimptomatici,habar n-au avut ca au avut infectie cu Covid) si se va termina cu tot circul asta.Intram in normalitate si fara vaccinul rusesc(cand era presedinte,Basescu ii bestelea pe rusi de numai,numai).In ceea ce-l priveste pe acest individ Basescu,ii doresc lui si partidului sau sa mai treaca pragul(electoral) cand mi-oi vedea eu ceafa fara oglinda.

    Pentru un președinte nu e suficient sa ne ceară să ne spălăm pe mâini. Poate ar trebui chiar sa ne spele el pe mâini. Sau poate Base. Base, mă speli mă și pe mine pe mâini, te rog frumos !

    Rade Ciob-Petrov de Oala Sparta-Plavannis!

    Dupa mintea marinarului Klaus si Ludovic ar mai fi trebuit sa taie pensiile si salariile...

    Ar fi fost oare mai buna Nuti Prtesedinte, sau poate ca acum o sa-si impinga analfabeta de fica, ca are capacitate nu gluma. Este un vierme care a ros din hrana romanilor si inca nu s-a saturat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb