Traian Băsescu: "Premierul trebuie redesemnat"

Ziarul BURSA #Politică / 3 martie 2014

Preşedintele Traian Băsescu spune că premierul trebuie redesemnat pentru că aducerea UDMR "practic înseamnă un nou guvern" şi un nou program de guvernare, conform Agerpres.

"(...) Preferă să se ducă în Parlament (n.r. premierul Victor Ponta) cu o modificare vastă de structură guvernamentală. Cred că premierul Ponta nu a citit foarte bine Constituţia. Articolul 102 spune foarte clar că programul guvernului se votează de Parlament, ceea ce înseamnă un vot pentru întregul guvern. Şi aici avea dreptate Antonescu, într-o interpretare consistentă a Constituţiei, că această schimbare, prin aducerea UDMR, practic înseamnă un nou guvern care trebuie să vină pentru învestitură şi, de ce nu, şi un premier redesemnat. Pentru că la instalarea unui guvern nu se instalează doar miniştrii, se aprobă şi un program. Iar noul program al guvernului va suferi modificări consistente. În mod normal, schimbând, aducând ca aliat UDMR este o schimbare masivă şi de program şi de structură a partidelor care susţin în Parlament guvernul. Ar trebui să vină (n.r. premierul pentru reînvestire). Dacă nu vine va fi o încălcare a Constituţiei. Probabil că voi ataca hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională, nu de altceva, nu vreau să creez un precedent urât în interpretarea Constituţiei României", a spus Traian Băsescu, duminică, la un post de televiziune.

Băsescu a spus că se va consulta pentru a vedea dacă va crea sau nu un precedent în ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta la şefia Guvernului.

Discuţiile USD-UDMR cu privire la structura şi programul noului Guvern, care urmau să aibă loc ieri, au fost amânate pentru astăzi, conform unor surse politice citate de Mediafax. Potrivit acestora, amânarea are legătură cu programul premierului.

Liderii USD şi UDMR ar fi urmat să se întâlnească ieri pentru discuţii cu privire la structura şi programul noului Guvern.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb