Transcarpat Sportours International SRL reclamă "atitudinea superficială" a Comisiei de control a SIE

I.P.
Ziarul BURSA #Politică / 8 aprilie 2015

Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor a primit o petiţie din partea Transcarpat Sportours International SRL, societate comercială ce desfăşoară operaţiuni cu armament, în care reclamă o "atitudine superficială" a Comisiei parlamentare de control a SIE, pe motiv că nu a luat măsuri faţă de presupuse "acţiuni ilegale" ale Serviciului, potrivit Mediafax.

Comisia de abuzuri a trimis această petiţie la Biroul Permanent al Camerei, care a decis că Birourile Permanente sunt competente să ia o hotărâre în privinţa acestui caz.

Societatea Transcarpat Sportours International SRL reclamă în petiţie "maniera superficială şi dezinteresată în care Comisia SIE şi-a exercitat atribuţiile ce îi revin", Comisia SIE neluând măsuri faţă de o reclamaţie făcută de societate împotriva unor "acţiuni abuzive şi nelegale ale unor angajaţi ai SIE, prin care au fost prejudiciate interesele comerciale ale firmei".

Societatea a menţionat că SIE i-a îngrădit drepturile de participare la proceduri de achiziţie publică organizate de Serviciul de Informaţii Externe din 2009 şi până în prezent, iar Comisia SIE "a refuzat tacit să-şi exercite atribuţiunile de control" şi nu a luat nicio măsură.

În plângerea societăţii se mai arată că aşteaptă răspuns, în caz contrar va continua demersurile de restabilire a legalităţii pe toate căile legale, inclusiv punând în discuţie publică eficienţa Comisei SIE şi va sesiza forurile europene competente.

În 2013, Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Transcarpat Sportours International România, J.P. Sauer & Sohn Germania, San Swiss Arms Elveţia şi Brugger & Thomet Elveţia cu o amendă totală de circa 2,8 milioane euro, pentru trucarea unor licitaţii organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei, declanşate din oficiu, privind practica concertată a companiilor de a truca licitaţiile pentru achiziţia produselor din gama «armament de infanterie» şi «aparatură optică» aferentă, în perioada 2005-2007.

Transcarpat Sportours International, din România, a fost sancţionată cu 142.167 lei (32.020 euro), J.P. Sauer & Sohn GmbH, din Germania, cu 7.063.650 lei (1.590.912 euro), San Swiss Arms AG, din Elveţia, cu 2.860.900 lei (644.347 euro) şi Brugger & Thomet AG, din Elveţia, cu 2.420.300 lei (545.113 euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb