"Transgaz" a racordat centrala Brazi la sistemul naţional de transport

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 august 2010

Transgaz (TGN) a finalizat operaţiunea de racordare a centralei de cogenerare Brazi deţinută de OMV Petrom (SNP) la sistemul naţional de transport al gazelor naturale (SNT), investiţia de 20 milioane euro fiind achitată de compania petrolieră.

Transgaz şi OMV Petrom au încheiat în 2007 contractul care prevedea racordarea centralei Brazi la sistemul de transport al gazelor.

Racordarea a presupus construirea unei conducte de transport al gazelor naturale de înaltă presiune şi a unei staţii de măsurare gaze. Conducta are o lungime de 30 kilometri şi traversează teritoriul administrativ al localităţilor Corneşti şi Butimanu din judeţul Dâmboviţa, respectiv Cocoraştii de Colţ, Târgşoru Vechi şi Brazi din judeţul Prahova.

"Staţia de măsurare este amplasată pe platforma chimică Brazi în imediata apropiere a centralei de cogenerare. Toată această investiţie (conducta de racord şi staţia de măsurare) are o valoare de aproximativ 20 milioane de euro, bani achitaţi de către OMV Petrom către SNTGN Trans­gaz ca şi contravaloare a tarifului de racordare la SNT", se arată într-un comunicat al companiei naţionale de transport al gazelor naturale transmis, vineri, Bursei, citat de Mediafax.

Lucrările de execuţie a lucrării au demarat în noiembrie 2009, iar joi a avut loc recepţia obiectivului de investiţii.

Petrom este deţinută în proporţie de 51% de grupul austriac OMV, care a preluat compania de la stat în 2004, iar Transgaz este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

Profitul net al grupului OMV Petrom a crescut în primul semestru de 4,6 ori faţă de perioada similară a anului trecut, la 1,526 miliarde lei (368,3 milioane euro), iar vânzările au avansat cu 14%, la 8,343 miliarde lei (2,011 miliarde euro), calculate după standardele IFRS.

Compania naţională de transport al gazelor naturale a înregistrat în primul semestru un profit net de 265,43 milioane lei (63,98 milioa­ne euro), în urcare cu 56% faţă de perioada similară din 2009, la venituri de 728,72 milioane lei (175,67 milioane euro), în creştere cu 15,7%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb