Transilvania Investments încheie anul 2022 cu venituri de 91,33 milioane de lei şi un profit net de 63,71 milioane de lei, la finalul unui an în care fondul a trecut prin schimbări importante, odată cu rebranding-ul companiei şi implementarea noi strategii investiţionale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Conform comunicatului, Adunarea Generală a Acţionarilor desfăşurată, ieri, la Braşov, a aprobat şi distribuirea sub formă de dividende a aproximativ 48% din profitul net realizat.
Aprobarea distribuirii unui dividend de 0,0140 lei/acţiune reprezintă un randament de 4,9% raportat la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor TRANSI la Bursa de Valori Bucureşti în anul 2022, data plăţii dividendelor fiind stabilită pentru 23 iunie a.c.
Acţionarii Transilvania Investments au mai aprobat răscumpărarea a 20.000.000 de acţiuni proprii la un preţ maxim de 0,49 lei/acţiune, reprezentând 0,9248% din capitalul social al fondului, în vederea reducerii capitalului social (12 milioane de acţiuni) şi distribuirii de acţiuni cu titlu gratuit personalului identificat în cadrul unui program Stock Option Plan (8 milioane de acţiuni), arată sursa.
În ultimul an, Transilvania Investments a luat decizii importante pentru activele din portofoliu, efectele acestora urmând a se reflecta în anii următori. "Mulţumită efortului întregii echipe, am reuşit să aducem sub aceeaşi viziune direcţiile de dezvoltare pentru activele noastre din turism şi să găsim soluţii care să le permită să crească. Succesul pe care îl datorăm acţionarilor noştri stă în abordarea unui management inovativ, concentrat pe eficienţă", spune Radu Roşca, Preşedinte Executiv al Transilvania Investments.
Pentru anul 2023, Transilvania Investments îşi propune realizarea unui profit brut de 70,75 milioane lei la venituri totale estimate la 112 milioane lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari în întâlnirea de la Braşov. În focus pentru acest an sunt investiţiile în câteva companii cheie deţinute, precum Aro Palace şi Turism Felix, şi implementarea strategiei de dezvoltare pentru activele din zona balneo.
1. OPINIE
(mesaj trimis de BUREBISTA în data de 26.04.2023, 07:54)
Bravo VOINICII MEI, GETO=DACII MEI, sa va ajute ZAMOLXES. Bravo Echipei manageriale, impreuna cu d-ul ROSCA, o persoana care a stiut sa puna piciorul in prag , sa ridice acest SIF din mocirla lui FERCALA si ulterior restul pana la preluarea managementului de catre ROSCA.
S-a facut curatenie si viitorul acestui SIF este f. bun!
Cine comenteaza negativ sa ramana cu comentariile iar actionarii acetui SIF cu dividendele. TOT INAINTE MANDRII GETO-DACI.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2023, 09:48)
Dividendele ... ca dividendele, randament de 4% nu-i de colea, dar ce zici de cresterea de pret de la 0.45 la 0.25, 50% mai vii de-acasa, nu?
2. de ce
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2023, 10:47)
si-au schimbat numele? Ce este in neregula la SIF?
Daca facem o analogie, la persoane fizice in general cele care vor sa-si piarda urmele sau au probleme isi schimba numele.
2.1. Hmmm... (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Paul B în data de 26.04.2023, 12:02)
Cam despre asta pare sa fie vorba ... Noile conduceri ale SIF 2 , SIF 3 , SIF 1 au considerat necesar sa schimbe numele societatilor preluate . Partea interesanta este ca noile conduceri nu au considerat necesar si sa informeze actionarii despre ce au gasit in urma "profesionistilor" care au dispus discretionar de acele societati vreme de vreo 25 de ani ... Asta in conditiile in care evolutia VAN nu lasa loc de dubii asupra "calitatii " administrarii SIF urilor in acel timp ... Noii administratori ai SIF urilor au ales sa fie " discreti" ... Cam bizar ...Ar fi fost un bun prilej pentru a vedea calitatea " supravegherii" din partea CNVM/ASF ... Nu de alta , dar "supravegherea " CNVM / ASF a fost pe banii actionarilor SIF urilor ...Date fiind "realizarile" CNVM / ASF in domeniul " supravegerii" asigurarilor , exista oare motive sa presupunem ca CNVM/ASF a avut o prestatie diferita in domeniul "supravegherii" SIF urilor ?