BURSA Analytics

Transilvania Investments - cel mai bun randament din BET-FI

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 27 februarie

Transilvania Investments - cel mai bun randament din BET-FI

CEL MAI BUN PLASAMNET ÎN PERIOADA 16 - 23 FEBRUARIE 2024

Fondul a raportat un profit de 232,3 milioane lei pentru anul trecut, în creştere cu 264,5% comparativ cu cel din 2022

Transilvania Investments a intrat în a doua etapă a unui program de răscumpărare de acţiuni proprii

Titlurile Transilvania Investments, au înregistrat un randament de 8,04%, în intervalul 16 - 23 februarie 2024, în raport cu moneda euro, reprezentând astfel acţiunile cu cel mai bun randament din indicele BET-FI, în perioada avută în vedere.

Fondul de investiţii alternative a raportat un profit de 232,3 milioane lei pentru anul trecut, în creştere cu 264,5% comparativ cu cel din 2022, cel mai bun rezultat obţinut în ultimii cinci ani. Anunţul a adus o creştere de 6,32% a preţului acţiunii TRANSI în şedinţa bursieră din 16 februarie, aprecierea continuând în zilele următoare, până la un maxim de 0,326 lei. Evoluţia cotaţiei arată că, probabil, investitorii se aşteaptă la un dividend cu randament ridicat din partea Transilvania Investments.

Creşterea puternică a profitabilităţii vine din câştigul net din activele financiare evaluate la valoare justă prin contul de profit şi pierdere, care a fost de 150,1 milioane lei, faţă de o pierdere de 34,2 milioane lei în 2022.

Conform companiei, rezultatele înregistrate reflectă strategia de eficientizare a portofoliului implementată în ultimii trei ani pentru toate cele cinci linii principale de business. În sectorul turism, abordarea unor noi modele de business pentru companiile în care Transilvania Investments este acţionar majoritar, precum Aro Palace şi THR Marea Neagră, au dus la creşterea profitabilităţii prin redefinirea planurilor pe termen mediu. Focusul acestui an este zona de real-estate unde, cu active în Braşov şi Sibiu, Transilvania Investments lucrează, alături de echipele companiilor Independenţa, Casa Alba şi Mecanica Codlea pentru a dezvolta proiecte noi.

Aproape 20% din volumul acţiunilor TRANSI din perioada 19 - 23 februarie provine din răscumpărările realizate de societate

Pe lângă anunţarea rezultatelor preliminare aferente anului trecut, societatea a demarat etapa a doua a unui program de răscumpărare de acţiuni proprii. Operaţiunea vizează răscumpărarea a cel mult opt milioane de titluri, echivalentul a 0,37% din capitalul social al fondului, la preţul pieţei dar care nu poate fi mai mare de 0,49 lei pe titlu. În perioada 19 - 23 februarie, răscumpărările realizate de Transilvania Investments au echivalant cu aproape 20% din volumul total, după cum reiese din datele de la BVB.

Acţiunile achiziţionate vor fi anulate pentru reducerea capitalului social al Transilvania Investments.

Indici - BET-FI s-a apreciat cu 1,92%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 16-23 februarie 2024, cu 1,36%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 1,92%, în intervalul 16 - 23 februarie 2024. Indicele BET-XT s-a apreciat cu 1,39% în perioada menţionată.

Societatea de Construcţii Napoca - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de BVB din intervalul 16 - 23 februarie 2024 se situează titlurile Societatea de Construcţii Napoca, ce au crescut cu 88,32%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Condmag, cu o creştere de 63,69%, iar pe locul al treilea se află titlurile Societatea de Compania Energopetrol, cu o apreciere de 62,04%.

Fonduri de investiţii - randament de 2,72% pentru Certinvest BET-FI Index

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 15 - 22 februarie 2024, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, cu o apreciere de 2,72%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat titlurile ETF BET Patria-Tradeville, ce au înregistrat o apreciere de 2,27%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest XT Index, care au urcat cu 2,19%.

Bitcoin - scădere de 0,54%

Bitcoin a înregistrat o depreciere de 0,54%, în intervalul 16- 23 februarie 2024, în raport cu moneda euro

Cotaţia aurului a urcat cu 0,27%, iar cursul monedei naţionale în raport cu cel al monedei europene s-a apreciat cu 0,03% în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Daca transi nu da dividend de cel putin 0.05 lei, actuala conducere e degeaba acolo. Daca nici la profitul asta nu propui dividend bun, de ce naiba mai esti sef ?

    1. au inceput sa vanda hoteluri si terenuri pe capete sa nu mai spun ca au vandut si COMCM lui Fratila pe bani de nimic.

      daca banii nu se intorc catre actionarii TRANSI din vanzarile astea sub forma de dividend ca doar de asta au fost create sifurile in ”96 atunci inseamna ca vechea conducere era mult mai buna decat actuala. 

      SOP-urile nu aduc nici un beneficiu real actionarilor existenti decat conducerilor care din banii societatii isi transfera lor actiunile adica e o privatizare mascata din banii tuturor actionarilor actuali.

      conducerea daca vor actiuni sa cumpere din piata principala pe banii lor. 

      Corect....profitul crescut iar dividendele ar trebui să fie pe măsură....

    Observ ceva marketing facut de SIF2-Evergent si SIF3-Transilvania Investment Alliance legat de performanta de anul trecut. Oare se pregateste ceva, de la chestii obisnuite (SOP-uri pentru conducere) la chestii mai grandioase (o vanzare sau o fuziune)?

    1. se pregateste:

      - SOP-uri 

      - divizarea asimetrica 

      [...]

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb