Transport Trade Services îşi va majora capitalul cu 30 milioane de lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 aprilie 2022

Transport Trade Services îşi va majora capitalul cu 30 milioane de lei

Operaţiunea implică alocarea unei acţiuni gratuite la una deţinută Compania vrea să distribuie dividende de 17,8 milioane de lei

Transportatorul de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services (TTS) îşi va majora capitalul social cu 30 de milioane de lei, sumă ce provine din beneficiile înregistrate ca rezultat reportat la finele anului 2020, conform hotărârii acţionarilor companiei de la finele săptămânii trecute.

Operaţiunea implică emiterea a 30 de milioane de acţiuni, ce vor fi alocate gratuit celor ce vor fi acţionari ai societăţii în data de 11 mai, plata urmând să se facă în ziua următoare. Rata de alocare este de unu la unu, ceea ce înseamnă că pentru fiecare acţiune deţinută în data de 11 mai, un investitor va primi un titlu nou TTS.

La finele acestei luni, acţionarii Transport Trade Services sunt convocaţi la adunarea de bilanţ, cu propunerea ca din profitul anului trecut, suma de 17,8 milioane de lei să meargă către dividende.

"Propunerea de dividend 2021 se transpune într-o creştere de 10,2% a dividendului brut total raportat la dividendul brut total 2020, şi este conformă atât cu Politica de dividend a societăţii cât şi cu politica de dividend preconizată prin Prospectul IPO", se menţiona într-un raport al companie din a doua parte a lunii trecute.

Dividendul unitar este de 0,595 lei, sumă care raportată la preţul acţiunii TTS de la închiderea sesiunii de vineri, de 19,5 lei, oferă un randament brut de 3%. Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să aibă acţiuni ale transportatorului naval de mărfuri în data de 25 mai, iar plăţile vor fi făcute începând cu 17 iunie, dacă propunerea va trece de votul AGA.

De asemenea, în data de 29 aprilie acţionarilor Transport Trade Services li se va supune la vot mandatarea board-ului pentru implementarea unui program de recompensare de tip "stock option plan", după anumite criterii.

Pentru anul trecut, Transport Trade Services a raportat un profit net consolidat de 60,8 milioane de lei, cu 36,2% peste cel din 2020, în condiţiile în care veniturile totale au fost de 598,81 milioane de lei, în creştere cu 15%, dinamică la care au contribuit toate segmentele de activitate ale companiei.

Acţiunile TTS au debutat la BVB în data de 14 iunie anului trecut, după o ofertă publică prin care acţionarii au vândut 50% din companie, operaţiune ce s-a încheiat la preţul de 19,2 lei/acţiune. Evaluarea bursieră a transportatorului de mărfuri se ridică la circa 580 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb