Tranzacţii cu energie electrică la BRM în valoare de 8,6 milioane lei

C.P.
Companii #Energie / 21 mai 2010

Valoarea de tranzacţionare în Ringul energiei electrice la Bursa Română de Mărfuri, în perioada 19 - 20 mai a.c., a fost de aproape 8,6 milioane lei, arată un comunicat al BRM.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a achizitionat o cantitate de 21.900 MWh energie electrică, iar APASERV Satu-Mare şi-a asigurat necesarul de energie pentru perioada 01.07.2010 - 30.06.2011 prin achiziţionarea unei cantităţi de 12.000 MWh energie electrică.

În şedinţa de tranzactionare organizata ieri, pe platforma electronică de tranzacţionare a BRM, a fost înregistrat un ordin iniţiator de cumpărare pentru o cantitate de 21.900 MWh energie electrică livrare profilat pe MT. Energia electrică cumpărată va acoperi necesarul RATB pentru perioada 01.07.2010 - 30.09.2010. Tranzacţia a avut loc pe Piaţa la disponibil în Ringul energiei electrice, iar ordinele de sens contrar de vânzare au fost inregistrate din partea societăţilor: TINMAR IND SA, ENEL Energie Muntenia SA, TRANSENERGO COM SA şi PETPROD SRL. Câştigătoarea licitaţiei a fost societatea PETPROD SRL, care va livra cantitatea de 21.900 MWh energie electrică la preţul de 242 lei/MWh (cu toate tarifele incluse, exclusiv acciza şi TVA). Valoarea totală de tranzacţionare se cifrează la aproape 5.300.000 lei.

Bursa Româna de Mărfuri este o companie privată de interes public, înfiinţată în noiembrie 1992, prima şedinţă de tranzacţionare având loc în data de 10 decembrie 1992. În prezent, BRM a dezvoltat, în acord cu prevederile Legii nr. 357/2005, mai multe tipuri de pieţe de interes public, activitatea principală fiind axată pe Piaţa la disponibil şi Piaţa licitaţiilor. Pe Piata la disponibil se tranzacţionează mărfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de mărfuri, în cele 9 ringuri: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, cărbune, mărfuri generale, materiale de construcţii, legume şi fructe, cereale şi ringul contractelor de procesare combustibili. În anul 2007, BRM a emis în premieră pentru piaţa românească primele cotaţii la produse petroliere. Pe Piaţa licitaţiilor se derulează proceduri de achiziţii, vânzări, închirieri şi concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant în domeniul achiziţiilor publice de produse, servicii şi lucrări pentru orice tip de autoritate contractantă. Activitatea BRM se desfăşoară la sediul central din Bucureşti şi prin reţeaua teritorială care numără 35 terminale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb