Tranziţia spre energii nepoluante, sprijinită de Bruxelles

G.M.
Ziarul BURSA #Companii / 10 octombrie 2018

Tranziţia spre energii nepoluante, sprijinită de Bruxelles

Vicepreşedintele Comisiei Europene Maros Sefcovic a participat, alături de comisarul european pentru politică regională Corina Creţu şi de comisarul pentru energie Miguel Arias Canete, la conferinţa la nivel înalt "Uniunea energiei în acţiune - Sprijinul politicii de coeziune pentru regiunile carbonifere în tranziţie", ce a avut loc, ieri, la Bruxelles.

În legătură cu regiunile carbonifere, Sefcovic a spus: "Combaterea schimbărilor climatice începe chiar cu regiunile noastre. Acesta este motivul pentru care am lansat un instrument de asistenţă structurală pentru regiunile carbonifere şi cele ce utilizează intensiv cărbunele - pentru a sprijini modernizarea economiilor acestora şi pentru a gestiona impactul social al tranziţiei la o economie cu emisii reduse de carbon. Vorbim aici de sănătatea oamenilor, de locurile lor de muncă şi de oportunităţile pentru viitor. Din acest motiv, lucrăm deja cu regiunile din 7 state membre şi mobilizăm programele UE pentru îndeplinirea acestui obiectiv important".

Cele 7 state membre menţionate sunt Cehia, Germania, Grecia, Polonia, România, Slovacia şi Spania.

Miguel Arias Canete, comisarul pentru energie, a spus: "Am lansat Platforma pentru regiunile carbonifere în tranziţie pentru a le ajuta să gestioneze transformarea economică şi socială ce rezultă din reducerea utilizării cărbunelui. Suntem încântaţi că multe dintre părţile interesate şi reprezentanţii guvernamentali din regiunile ce utilizează intensiv cărbunele vor participa la următoarea reuniune a Platformei, ce va avea loc în noiembrie în beneficiul regiunilor ce parcurg procesul de tranziţie energetică".

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu s-a referit la politica de coeziune: "UE şi-a luat angajamentul de a nu lăsa pe nimeni şi nicio regiune în urmă în procesul de tranziţie către o economie cu emisii reduse de carbon. Politica de coeziune face investiţii semnificative în promovarea creşterii şi creării de locuri de muncă în regiunile carbonifere, oferindu-le sprijin pentru identificarea, dezvoltarea şi realizarea de investiţii în acele domenii în care pot deveni competitive - ceea ce noi numim specializare inteligentă".

Conferinţa a avut loc în cadrul Săptămânii europene a regiunilor şi oraşelor ce este organizată în aceste zile la Bruxelles.

Evenimentul a trecut în revistă activitatea Platformei pentru regiunile carbonifere în tranziţie, lansată în luna decembrie 2017, precum şi sprijinul personalizat oferit de Comisia Europeană regiunilor de acest tip.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb