ZIARUL BURSA

10 octombrie 2018
Ediţia din 21.11.2024
"Avem o ruptură structurală între producţia vegetală şi zootehnie"

CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT / PETRE DAEA, MINISTRUL AGRICULTURII: "Avem o ruptură structurală între producţia vegetală şi zootehnie"

Emilia OlescuCompanii / 10 octombrie 2018

Daea: "De la integrarea în UE, agricultura noastră a avut de câştigat" 

În agricultura noastră există o ruptură structurală între producţia vegetală şi zootehnie, este de părere Petre Daea, ministrul Agriculturii, care a precizat: "România a fost şi rămâ­ne o ţară cerealieră. Anul trecut, a fost prima din Europa ca producţie la porumb. Excedent vom avea întotdeauna, dar trebuie să fie din ce în ce mai mic şi să fie prelucrat prin creşterea sectorului animalier".

De la integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană (UE), agricultura românească a avut de câştigat, consideră ministrul Daea: "Fermierii româ­ni şi ţara au câştigat, agricultura este alta în fiecare an, fermierii s-au dotat cu tehnici agricole mult superioare celor cu care eram obişnuiţi. (...)

"Zeci de ani de acum înainte ne vom confrunta cu virusul pestei porcine africane"

CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT /EMIL DUMITRU, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI NAŢIONALE PROAGRO: "Zeci de ani de acum înainte ne vom confrunta cu virusul pestei porcine africane"

ADELINA TOADERCompanii / 10 octombrie 2018

Puţini din oamenii politici îşi asumă astăzi să spună un adevăr foarte dur - România, timp de zeci de ani de acum înainte, se va confrunta cu virusul pes-tei porcine africane, ceea ce înseamnă că dacă nu vom avea condiţii de biosecuritate vor apărea focare în fiecare localitate din ţară cu astfel de abordare în care trimitem doi porci santinelă şi repopulăm în gospodării, a declarat Emil Dumitru, preşedintele Federaţiei Naţionale Proagro.

"Neajunsurile fermierilor sunt enorme"

CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT / LAURENŢIU BACIU, LAPAR: "Neajunsurile fermierilor sunt enorme"

EMILIA OLESCUCompanii / 10 octombrie 2018

Ministrul Agriculturii a fost contrazis cu vehemenţă de Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), în ceea ce priveşte afirmaţiile referitoare la bunăstarea din agricultură şi la succesul din segmentul atragerii fondurilor europene. Şeful LAPAR susţine că lucrurile nu sunt atât de roz precum sunt prezentate de Petre Daea şi subliniază: "Ştim foarte bine şi priorităţile şi problemele din domeniu, ştim tot!"

"Agricultura bio este sensul divin al agriculturii"

CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT / AVRAHAM MARIAN CIOCEANU, BIOROMÂNIA: "Agricultura bio este sensul divin al agriculturii"

VLAD DOBREACompanii / 10 octombrie 2018

Ţara noastră face parte din organizaţia FAO-EU (n.r. Food and Agriculture Organization, filiala Uniunii Europene), organizaţie ce şi-a propus ca, până în anul 2030, 50% din teritoriul agricol al Uniunii Europene să fie certificat în agricultura ecologică, a explicat, ieri, Avraham Marian Cioceanu, Preşedintele Asociaţiei Bioromânia.

Templul unei loji masonice din Italia Palazzo Roffia

REVISTA BURSA CONSTRUCŢIILOR Templu masonic în Băneasa

E.O.Companii / 10 octombrie 2018

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, prin HCGMB nr. 249/15.12.2015, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona Bd. Expoziţiei nr. 24 F din sectorul 1 al Capitalei, prin care au fost aprobaţi indicatorii urbanistici privind construirea unui sediu pentru Marea Lojă Naţională din România, după cum ne-au transmis reprezentanţii Municipalităţii.

Siegfried Mureşan

CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES: / SIEGFRIED MUREŞAN ŞI MARIAN-JEAN MARINESCU, EUROPARLAMENTARI: "Există scenariul să nu mai fie o rezoluţie în PE privind România"

Alina VasiescuPolitică / 10 octombrie 2018

Siegfried Mureşan şi Adina Vălean: "Asocierea României cu Articolul 7 este excesivă" 

Europarlamentarii români Siegfried Mureşan şi Marian-Jean Marinescu, din cadrul PPE, sunt de părere că nu ar fi benefică o rezoluţie în Parlamentul European (PE) privind situaţia din România, întrucât este posibil ca aceas­ta să nu facă o diferenţă între "români şi autorităţi".

Cerere de intervenţie în dosarul Roşia Montană

Cerere de intervenţie în dosarul Roşia Montană

GEORGE MARINESCUPolitică / 10 octombrie 2018

Organizaţiile neguvernamentale care sunt parte a campaniei "Salvaţi Roşia Montană" au formulat o cerere de intervenţie în procesul de arbitraj deschis de Gabriel Resources împotriva Statului român. Solicitarea va fi depusă pe data de 2 noiembrie la Tribunalul ICSID de la Was-hington.

Statul, interesat de recuperarea prejudiciului

MODIFICAREA LEGII EVAZIUNII FISCALE Statul, interesat de recuperarea prejudiciului

GEORGE MARINESCUPolitică / 10 octombrie 2018

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a discutat, ieri, proiectul de act normativ pentru modificarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. După ce au fost dezbătute toate amendamentele, majoritatea membrilor comisiei au adoptat raportul privind acest proiect de lege pe care l-au trimis către plenul Camerei Deputaţilor. Raportul a fost votat de deputaţii PSD, ALDE şi UDMR, în timp ce deputaţii PNL s-au abţinut, iar cei de la USR au votat împotrivă.

"Cererile de conciliere în relaţia cu finanţatorii s-au triplat"

CENTRUL DE SOLUŢIONARE ALTERNATIVĂ A LITIGIILOR ÎN DOMENIUL BANCAR: "Cererile de conciliere în relaţia cu finanţatorii s-au triplat"

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 10 octombrie 2018

Alexandru Păunescu: "Cele mai multe cazuri sunt cele în care consumatorii se află în incapacitatea de a-şi susţine plata lunară a ratelor către bănci" 

"Cei care au accesat un credit în perioada 2005- 2007 sunt cei mai predispuşi la a nu-şi mai putea plăti ratele", spune Alexandru Păunescu

Numărul celor care au apelat la serviciile Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) a crescut cu 140%, în primele nouă luni ale lui 2018, faţă de perioada similară a anului trecut, până la 1.580 de persoane, au precizat, ieri, oficialii CSALB în cadrul unei conferinţe de presă, subliniind că, dintre acestea, 862 de consumatori au depus la CSALB cereri conforme, de 3,2 ori mai mulţi faţă de perioada similară a anului trecut.

Adina Vălean, eurodeputat: "Nu avem infrastructură din cauza neputinţei de la Bucureşti"

ESTE DE ACORD CU COMISARUL EUROPEAN CORINA CREŢU Adina Vălean, eurodeputat: "Nu avem infrastructură din cauza neputinţei de la Bucureşti"

Alina VasiescuPolitică / 10 octombrie 2018

Victor Boştinaru: "Este o dramatică şi profundă criză de timp pentru pregătirea de proiecte mature eligibile şi finanţabile de Comisia Europeană" 

România nu a profitat "nici măcar un centimetru" de fondurile europene dedicate infrastructurii, este de părere europarlamentarul român Adina Vălean, care susţine că ţara noastră nu are infrastructură din cauza "neputinţei de proiectare de la Bucureşti".

Ce agrăieşte votul din duminica mucenicilor Serghie şi Vah

Cornel CodiţăEditorial / 10 octombrie 2018

Cornel Codiţă

Reacţiile faţă de rezultatul votului de duminică sunt, de departe, mult mai interesante şi vorbesc mai cu miez des-pre societatea României de azi, decît aşa-zisa dezbatere, artificială şi artificial întreţinută, care s-a lăbărţat în spaţiul mediatic înainte de consumarea lui.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-10 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-10 Octombrie 2018

Macroeconomie / 10 octombrie 2018

Producţia industrială din Germania a înregistrat în august 2018 prima scădere anuală din ultimele 19 luni, de 0,1%, după o creştere de 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei noi scăderi lunare neaşteptate, de 0,3%, după un declin de 1,3% în luna...

Aprecieri minore pentru opt dintre indicii bursei

BVB Aprecieri minore pentru opt dintre indicii bursei

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 10 octombrie 2018

Rulaj de doar 22,3 milioane de lei 

Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în uşoară creştere, în contextul unei lichidăţi de numai 22,3 milioane de lei, cu puţin peste...

Tranziţia spre energii nepoluante, sprijinită de Bruxelles

Tranziţia spre energii nepoluante, sprijinită de Bruxelles

G.M.Companii / 10 octombrie 2018

Vicepreşedintele Comisiei Europene Maros Sefcovic a participat, alături de comisarul european pentru politică regională Corina Creţu şi de comisarul pentru energie Miguel Arias Canete, la conferinţa la nivel înalt "Uniunea energiei în acţiune...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo