TRANZACŢIE FINALIZATĂ SIF Oltenia a primit cele 140 milioane de euro pentru acţiunile BCR

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 octombrie 2018

Tranzacţia prin care SIF Oltenia (SIF5) şi-a vândut către Erste Group Bank participaţia de 6,29% (1.023.534.303 de acţiuni) pe care societatea de investiţii financiare o avea la Banca Comercială Română (BCR) s-a finalizat ieri, SIF5 încasând suma de 140 de milioane de euro, după ce săptămâna trecută acţionarii societăţii au votat înstrăinarea pachetului de acţiuni, informează emitentul printr-un comunicat postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tudor Ciurezu, Preşedinte şi Director General al SIF Oltenia, ne-a precizat la finalul lunii iunie, când cele două părţi ajunseseră la un acord preliminar privind transferul acţiunilor, că suma obţinută pentru deţinerea la BCR va fi dirijată către investiţii în entităţi listate, lichide, cu randamente de piaţă superioare.

"Investiţiile se vor realiza, în special, pe piaţa de capital din România - în opinia noastră, există încă mulţi emitenţi subevaluaţi - şi vor avea ca scop consolidarea şi maximizarea valorii de piaţă a portofoliului administrat", ne-a spus conducătorul SIF5.

Suma încasată de societatea de investiţii financiare pentru participaţia la BCR reprezintă mai mult de jumătate din valoarea de piaţă a SIF5 la BVB, de circa 264,8 milioane de euro (1,235 miliarde de lei).

SIF Oltenia este ultimul dintre cele cinci SIF-uri care îşi lichidează deţinerea la BCR, după ce, în anul 2011, Erste Group a achiziţionat o participaţie de 24% din bancă de la celelalte SIF-uri (SIF Banat-Crişana, SIF Moldova, SIF Transilvania şi SIF Muntenia), fiecare având câte 6%, într-o ofertă care a implicat numerar şi schimb de acţiuni.

În octombrie 2006, Erste a încheiat achiziţia unei participaţii de 61,9% de la Autoritatea Română pentru Valorificarea Activelor (AVAS), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, pentru ca, în noiembrie 2006, Erste să mai achiziţioneze 7,2% din BCR printr-o ofertă către angajaţii BCR.

La finalul lunii iulie a acestui an, SIF5 a raportat un profit net consolidat de circa 65,84 milioane de lei, în creştere cu 77,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când societatea de investiţii financiare a obţinut un rezultat net de 37 milioane de lei.

Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) se situa, la finalul lunii august 2018, la 3,4077 lei, nivel care, raportat la preţul de închidere al acţiunii SIF5 din data de 8 octombrie, de 2,13 lei/acţiune, oferă un discount de tranzacţionare de aproximativ 37,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb