Marele semn de întrebare al redeschiderii hotelurilor şi repornirii turismului intern a fost evoluţia preţurilor la cazare. Micşorarea sezonului de vară, măsurile suplimentare de igienizare şi distanţare socială sunt elemente ce au încurajat opinia publică în direcţia estimării creşterilor de preţ la cazare. Preţul unei nopţi de cazare la hoteluri şi pensiunile din ţară nu s-a modificat semnificativ şi nu a fost impactat pentru moment de lipsa de activitate din ultimile 3 luni, conform unei analize a preţurilor hotelurilor şi pensiunilor din România realizată de platforma de rezervări Traveminit.ro.
Conform datelor platformei Travelminit.ro, turiştii români care îşi doresc să călătorească în ţara noastră în perioada următoare, vor plăti, în funcţie de tipul de cazare ales, între 90 lei şi 350 lei pentru o noapte de cazare, pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Astfel, preţul mediu pentru o vacanţă de cuplu ce include 3 nopţi de cazare este de 734 lei, iar pentru o familie formată din 2 adulţi şi 2 copii, acesta ajunge la 1.000 lei.
Cele mai ieftine opţiuni sunt pensiunile din staţiunile agroturistice, unde preţul unei nopţi de cazare este de aproximativ 150 lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Cele mai scumpe opţiuni sunt în acest moment hotelurile de 5 stele de pe litoral, unde preţul depăşeşte 350 lei / noapte pentru două persoane.
Cele mai căutate destinaţii interne sunt, până la acest moment, staţiunile montane şi cele balneoclimaterice, pensiunile şi hotelurile situate în inima naturii şi în locuri mai izolate, potrivit platformei.
Aproape jumătate dintre rezervările înregistrate de Travelminit.ro în primele 3 săptămâni de activitate au fost făcute de familii cu copii. Voucherele de vacanţă au dat un imbold semnificativ industriei, astfel că Travelminit.ro a înregistrat în luna iunie cu 23% mai multe rezervări folosind vouchere de vacanţă, decât în anul 2019.
"Deşi rezervările în valoare absolută nu sunt la nivelul anului trecut, în luna iunie 2020, ne-a bucurat să înregistrăm cea mai mare creştere pentru căutările de cazare folosind ca metodă de plată vouchere de vacanţă", a declarat Timea Ambrus Operation Manager Travelminit.ro.
Principala facilitate căutată de turişti este flexibilitatea anulării rezervării şi posibilitatea de a rezerva fără a plăti un avans. Românii preferă să rezerve "last minute", astfel că Travelminit.ro a înregistrat o creştere cu 12% a rezervărilor făcute cu mai puţin de 14 zile până la sejur. Peste 3.000 de proprietăţi listate pe Travelminit.ro oferă posibilitatea rezervării fără avans şi a anulării sejurului cu până la 24 de ore înainte de check-in.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2020, 15:52)
degeaba "sustinem" HORECA si turismul intern daca preturile si conditiile de cazare sunt NESIMTITE, aici in tara!
Un pas in afara si gasim conditii mai bune, preturi mai mici, respect si OSPILTALITATE !
Nu vorbesc de 2-3 pensiuni cu oameni de isparava de la noi , vorbesc de MAJORITATEA celor care considera ca turismul e un job din care ei castiga, iar clientul acceptea orice ....
NU, din pacate nu avem turism de calitate in tara noastra ca o floare .....
Exceptand betiile prelungite la munte sau la mare ce oferim pentru ce cerem????
NIMIC! (exceptand cativa oameni de isparava, cateva centre SPA , ...)
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Lia în data de 19.06.2020, 16:16)
In mare parte aveți dreptate. Însă ținând cont de ce se întâmplă în lume, cu acesta nenorocire de boală, restricțiile de toate felurile, cred că am putea sa regândim un pic felul nostru de a ne petrece vacanțele și weekend urile.
Nu vreau sa fiu ipocrită, sa îndemn pe unul sa meargă la mănăstiri in Oltenia și eu să merg in Muntenegru, așa că deja am rezervat în Delta un sejur de 3 zile săptămâna viitoare. Nu am fost niciodată încă la acest resort, însă sper sa fie bine.