Trei moguli ai presei speră într-un "bileţel"

Ziarul BURSA #Companii / 20 august 2014

19.02.2007

Avem trei oameni de afaceri care, în mod declarat, îl urăsc pe Traian Băsescu: Dan Voiculescu, Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vîntu.

Dan Voiculescu are un motiv foarte concret ca să-l urască: Băsescu s-a declarat partizanul constituirii Bursei pentru energie, dorind ca, astfel, să elimine societăţile-căpuşă care intermediază energia între producător şi societăţile comerciale eligibile. Dan Voiculescu este proprietarul unei societăţi care intermediază energie. Societatea se numeşte Grivco.

Dinu Patriciu are şi el un motiv foarte concret ca să-l urască pe Băsescu: el îl percepe pe preşedinte ca fiind la originea necazurilor sale din justiţie în cazul "Rompetrol". Se prea poate ca ăsta să fie şi adevărul (deşi speculaţia cu acţiunile Rompetrol din anul 2004, manevră acuzată de manipulare, nu reprezintă decât decizia proprie a lui Dinu Patriciu şi trebuie să şi-o asume).

Sorin Ovidiu Vîntu nu ştiu ce motiv foarte concret are ca să-l urască pe Băsescu, pentru că afacerile şi le derulează sub un văl de obscuritate. Vîntu nu este un model de transparenţă, dar asta nu înseamnă că n-ar avea şi el un motiv foarte concret. Ce altceva ar fi de presupus când, după ce s-a pupat pe gingii cu Băsescu în studiourile "Realitatea TV", îi sare la gât brusc declarând că îl detestă?!

Toţi trei îl urăsc. În mod normal ei îşi doresc să îl doboare pe Băsescu de pe dealul Cotrocenilor. Şi dacă o vor, atunci îşi folosesc instrumentele pentru asta.

Ce instrumente au ei?

Dan Voiculescu, Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vîntu sunt, toţi trei, proprietari de trusturi media: televiziuni importante, radiouri şi presă scrisă importantă.

Dan Voiculescu (fiicele lui) deţine trustul "Intact" cu posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 şi ziarul "Jurnalul Naţional", ca să nu pomenim decât de organele media care se ocupă cu politica.

Dinu Patriciu deţine ziarul "Adevărul" şi a deţinut ziarul "Ziua", cu al cărui director - Sorin Roşca Stănescu - a rămas în relaţii apropiate, chiar dacă nu-i mai este partener în ziar (sunt, amândoi, implicaţi în cazul "Rompetrol"). Apropo, Sorin Roşca Stănescu are şi el motive să îl urască pe Băsescu, simţindu-se trădat în prietenia care i-a legat.

Sorin Ovidiu Vîntu deţine pe lângă "Realitatea TV", un maldăr de televiziuni şi radiouri mai mărunte, adăugând la ele şi ziarul "Cotidianul" printre altele.

Când aduni presa aflată în proprietatea celor trei, îţi rezultă o felie groasă din caşcavalul presei româneşti. O baterie mediatică enormă, a cărei canonadă, dacă este bine coordonată, poate să fie ucigaşă, fără a mai socoti conexiunile directe ale acestor imperii în restul presei.

Coordonarea este, însă, esenţială. Căci o singură voce nu poate avea efectul de antrenare şi reverberare în întreaga opinie publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb