ZIARUL BURSA

20 august 2014
Ediţia din 18.10.2024
Chinezii analizează discret activele Enel din România

Chinezii analizează discret activele Enel din România

ALINA TOMA VEREHACompanii / 20 august 2014

Chinezii le-ar fi solicitat oficialilor Enel acces la camera de date ale activelor grupului italian din România, susţin surse apropiate situaţiei. La fel ar fi făcut şi Electrica SA pentru societăţile Enel rezultate în urma privatizării fostei sale filiale Muntenia Sud, mai afirmă sursele noastre. Conform contractului de privatizare, statul român are drept de preempţiune pentru achiziţia pachetelor majoritare de acţiuni deţinute de Enel la entităţile care au luat naştere din Electrica Muntenia Sud.

Palada îşi cere scuze la o uşă încuiată

Palada îşi cere scuze la o uşă încuiată

MAKEMedia-Advertising / 20 august 2014

O victorie răsunătoare a înregistrat breasla ziariştilor în disputa cu Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului, care, sub presiunea premierului Victor Ponta, în urma unei scrisori primite de la Clubul Român de Presă (CRP), şi-a cerut scuze pentru pamfletul postat pe pagina personală Facebook, în care îi persifla acid pe ziariştii "obiectivi, deci anti-guvernamentali" (după cum s-a exprimat acolo).

PMP o susţine pe Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni

PMP o susţine pe Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni

CĂTĂLINA N. MĂNOIUPolitică / 20 august 2014

------------

Actualizare 21:39 Băsescu: "Nu am ca obiectiv să fiu prim-ministru"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în această seară, că obiectivul său nu este de a deveni prim-ministru, chiar dacă Elena Udrea ar fi cea care câştigă cursa prezidenţială, spunând că are o "nepoţică" şi "încă doi nepoţie vin", deci are "treabă".

Enache Jiru: "Emisiunea de obligaţiuni pentru populaţie se află la stadiul de intenţie"

LA BVB - ULTIMA SUTĂ DE METRI; LA FINANŢE - STADIU INCIPIENT Enache Jiru: "Emisiunea de obligaţiuni pentru populaţie se află la stadiul de intenţie"

GABRIELA MĂRĂCINEANUPiaţa de Capital / 20 august 2014

Nimic nu este bătut în cuie privind emisiunea de titluri de stat pentru populaţie, prin Bursa de Valori Bucureşti, deşi Lucian Anghel, preşedintele BVB spunea că discuţiile pe care le poartă cu Ministerul Finanţelor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară sunt pe ultima sută de metri.

Separarea conturilor de tranzacţionare şi post-tranzacţionare are avizul ASF

Separarea conturilor de tranzacţionare şi post-tranzacţionare are avizul ASF

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 20 august 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat, ieri, că a aprobat modificarea Codului Bursei de Valori Bucureşti şi a Depozitarului Central, astfel că a asigurat premisele legale necesare derulării procesului de separare a conturilor de tranzacţionare de cele de custodie şi decontare, condiţie pentru trecerea la statutul de piaţă emergentă.

Micii acţionari consideră dividendele drept cea mai bună metodă de fidelizare

SONDAJ SIF MOLDOVA: Micii acţionari consideră dividendele drept cea mai bună metodă de fidelizare

A.A.Piaţa de Capital / 20 august 2014

Peste 80% dintre acţionarii, persoane fizice, văd acţiunile pe care le deţin la SIF2 Moldova ca pe o investiţie pe termen lung, iar peste 70% consideră că dividendele reprezintă cea mai bună metodă de fidelizare, reiese dintr-un sondaj al percepţiilor asupra activităţii şi performanţelor SIF Moldova, realizat de GSSC Avangarde, în perioada iunie-august 2014.

Oportunitatea europeană, rezolvare balcanică!

Oportunitatea europeană, rezolvare balcanică!

D.N.Sport / 20 august 2014

Candidatura Bucureştiului pentru găzduirea unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020 a început să fie sabotată din interior. Declaraţiile actualului şi fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal creează confuzie atât în ţară cât şi în exterior. O şansă europeană de a intra în circuitul marilor competiţii este pe cale să fie spulberată în cel mai autentic stil balcanic, din cauza unor jocuri mărunte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Încă un rege al asfaltului arestat

Încă un rege al asfaltului arestat

CĂTĂLINA N. MĂNOIUAnticorupţie / 20 august 2014

Magistraţii Tribunalului Prahova au emis, ieri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Theodor Berna, administratorul firmei Tehnologica Radion Bucureşti, unul dintre "regii asfaltului" din ţara noastră, care este...

"BHP Billiton" se reorganizează

"BHP Billiton" se reorganizează

ALINA VASIESCUInternaţional / 20 august 2014

Gigantul minier "BHP Billiton" Ltd. îşi va desprinde câteva active pe care le va transfera într-o nouă companie globală cu activităţi în domeniul metalelor şi al mineritului.

Ce votăm, de fapt, la "prezidenţiale"

Cornel CodiţăEditorial / 20 august 2014

Cornel Codiţă

Un preşedinte, ai zice, fără să stai prea mult pe gînduri! Ne-am putea opri aici, dacă lucrurile ar fi atît de simple, pe cît par, la prima vedere. Dar, ca să ne facă viaţa interesantă, de regulă, ele nu sunt... deloc simple! Aşadar, ce alegem,...

MACRO NEWSLETTER 20 august 2014

MACRO NEWSLETTER 20 august 2014

Internaţional / 20 august 2014

Preţurile de consum din Marea Britanie au scăzut peste aşteptări în iulie 2014, cu o rată lunară de 0,3%, după un avans de 0,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 1,6%, de la 1,9% în luna anterioară. Preţurile...

Profit de circa 200.000 de lei pentru Romaero

Profit de circa 200.000 de lei pentru Romaero

ANA ZIDARUPiaţa de Capital / 20 august 2014 /

Guvernul a adoptat, ieri, bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC) pentru acest an al societăţii Romaero, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei. Veniturile totale estimate se ridică la 129.711.000 lei, iar cheltuielile totale - la...

Romgaz caută consultant ca să se reorganizeze

Romgaz caută consultant ca să se reorganizeze

A.T.Piaţa de Capital / 20 august 2014

Romgaz, producătorul de gaze controlat de stat, va organiza, la finele lunii septembrie, o licitaţie pentru contractarea serviciilor de consultanţă pentru dezvoltarea unei strategii de reorganizare şi reproiectare organizaţională.

Aproape 2.000 de arbori au fost tăiaţi ilegal în Arad

Paula Bulzan, AradCompanii / 20 august 2014

Peste 2.000 de copaci au fost tăiaţi ilegal din pădurea din satul arădean Nadăş ale cărui terenuri extravilane au intrat în posesia familiei Colţeu, cercetată de DNA, autorităţile estimând că prejudiciul este de peste 400.000 de lei.

Un val de populism. Va trece

Companii / 20 august 2014

Reporter: La o emisiune televizată, v-am văzut că aţi zâmbit satisfăcut de constatarea moderatorului atribuindu-vă succesul în disputa cu Băsescu, atunci când a fost suspendat...

Patriciu: Am zâmbit pentru că nu mă interesează fenomenul.

Seducţia ursului

Companii / 20 august 2014

Reporter: Domnule Patriciu, am fost mereu impresionat de claritatea cu care prezentaţi tabloul din industria petrolului. În ultimul timp au avut loc, însă, mişcări importante pe această piaţă la nivel internaţional, dar şi pe plan intern:...

"Bursa de la Bucureşti gândeşte feudal"

Piaţa de Capital / 20 august 2014

Reporter: Vă interesează o listare pe o piaţă mai lichidă decât Bursa de Valori Bucureşti?

Patriciu: A grupului "Rompetrol", da. Bursa de la Bucureşti are un handicap: gândeşte feudal. Gândeşte la economia românească.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 20.08.2014

V.R.Revista Presei / 20 august 2014

FINANCIAL TIMES

Citigroup analizează ieşirea de pe piaţa de retail banking din Japonia

Citigroup are în vedere ieşirea de pe segmentul de retail banking din Japonia, ca parte a unei revizuiri a operaţiunilor sale la nivel mondial, spun...

The trail left in the BURSA newspaper

English Section / 20 august 2014

Dinu Patriciu was a personality who has left a mark on the transition period, both in politics and in business. In the beginning of 1990 he set up the very first private company in Romania, called Alpha Construcţii şi Investiţii Imobiliare, and...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo