REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 20.08.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 20 august 2014

FINANCIAL TIMES

Citigroup analizează ieşirea de pe piaţa de retail banking din Japonia

Citigroup are în vedere ieşirea de pe segmentul de retail banking din Japonia, ca parte a unei revizuiri a operaţiunilor sale la nivel mondial, spun surse apropiate situaţiei. Banca americană, care a oferit servicii retail în Japonia timp de un secol, analizează posibilitatea vânzării celor 33 de sucursale din ţara asiatică şi reorientarea sa pe operaţiunile bancare comerciale şi de investiţii.

China impune o amendă record în sectorul auto

Guvernul chinez a impus, unui număr de zece producători japonezi de piese auto, cea mai mare amendă anti-trust aplicată vreodată, în legătură cu o investigaţie privind practicile de stabilire a preţurilor pe cea mai mare piaţă de automobile din lume.

Comisia pentru Dezvoltare Naţională şi Reformă a anunţat că societăţile în cauză vor plăti penalităţi în valoare totală de 1,24 miliarde yuani (200 milioane dolari).

Primele patru mari bănci din Africa de Sud, retrogradate

Agenţia de evaluare Moody's a retrogradat cu o treaptă calificativele de credit ale primelor patru mari bănci din Africa de Sud - Standard Bank, Absa, FirstRand şi Nedbank -, în condiţiile în care sectorul financiar al ţării continuă să resimtă efectele colapsul African Bank.

WALL STREET JOURNAL

Carlsberg avertizează în privinţa profitului

Producătorul danez de bere Carlsberg A/S a avertizat că problemele din Rusia şi Ucraina vor avea un impact peste estimările sale iniţiale asupra profitului anual, chiar dacă, în trimestrul al doilea, câştigurile companiei au sporit.

Compania estimează că profitul său net ajustat va scădea cu un procent dintr-o singură cifră "medie spre mare", în 2014.

Câştigul Heineken a scăzut cu 1,3% în semestrul întâi

Heineken NV a raportat scăderea cu 1,3% a profitului său net în primele şase luni din 2014, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar şi a înstrăinărilor. Producătorul olandez de bere a avut un câştig net de 631 milioane de euro (842 milioane de dolari) în primele şase luni din acest an.

Volvo Car revine pe profit

Producătorul auto suedez Volvo Car Corp. a revenit la profit în primul semestru, ca urmare a sporirii cu 9,5% a vânzărilor sale, în baza cererii solide din China, Suedia şi vestul Europei. Profitul net al Volvo a fost, în primele şase luni din acest an, de 535 milioane de coroane suedeze (78 milioane dolari), comparativ cu o pierdere netă de 778 milioane de coroane în semestrul întâi din 2013.

NEW YORK TIMES

Glencore lansează un program de răscumpărare de acţiuni de un miliard de dolari

Traderul de materii prime Glencore va lansa un program de răscumpărare de acţiuni în sumă de un miliard de dolari, în următoarele şase luni, devenind primul grup minier diversificat care va returna lichidităţi investitorilor, anul acesta.

Şeful diviziei de aparate de navigare de la Nokia demisionează

Michael Halbherr, cel care conduce divizia de dispozitive de navigare din cadrul companiei finlandeze Nokia (HERE), va demisiona ca să-şi urmeze propriile interese antreprenoriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb