TRIBUNALUL DE PRIMĂ INSTANŢĂ MENŢINE DECIZIA COMISIEI EUROPENE: Uni producători de hârtie autocopiantă, amendaţi pentru cartel

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 aprilie 2007

Tribunalul de Primă Instanţă a confirmat, în esenţă, decizia Comisiei Europene privind o înţelegere de tip cartel pe piaţa hârtiei autocopiante, dosarul privind societăţile "Bolloré" SA, "Arjo Wiggins Appleton" Ltd, "Mitsu­bishi HiTec Paper Bielefeld" GmbH, "Papierfabrik August Koehler" AG, "M-real Zanders" GmbH, "Papeteries Mougeot" SA, "Torraspapel" SA, "Distribuidora Vizcaína de Papeles SL & Papelera Guipuzcoana de ZicuZaga" SA.

Menţionăm că, în decembrie 2001, Comisia Europeană a aplicat amenzi în cuantum de 313,7 milioane de euro întreprinderilor în cauză pentru că au participat la o înţelegere având ca obiect stabilirea preţurilor şi împărţirea pieţei hârtiei autocopiante, şi care urmărea în principal majorări concertate ale preţurilor. "Sappi", un alt participant la înţelegere, beneficiază de o imunitate totală, întrucât a fost prima întreprindere care a cooperat la anchetă şi a furnizat probe decisive.

Societăţile amendate au înaintat la Tribunalul de Primă Instanţă o acţiune împotriva acestei decizii, solicitând anularea ei şi/sau reducerea amenzii. Doar amenda aplicată societăţii "ZicuZaga" este redusă de la 1,54 milioane la 1,309 milioane de euro, iar amenda aplicată firmei "Arjo Wiggins" a fost redusă de la 184,27 milioane la 141,75 milioane de euro.

Hotărârea tribunalului poate fi atacată cu recurs, în faţa Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene, în termen de două luni de la comunicare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb