Tronsonul 3 din A0, atribuit firmei elene Aktor

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii / 29 ianuarie 2019

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 din Autostrada de Centură Sud a Capitalei (A0). Firma grecească Aktor va proiecta şi construi aproape 18 km de autostradă, valoarea lucrărilor ridicându-se la 853.422.022 lei (fără TVA).

Lotul 3 din A0 trebuie proiectat în următoarele 12 luni şi trebuie construit în maximum 30 de luni de la data semnării contractului. Constructorul a oferit o garanţie de 5 ani pentru buna execuţie a lucrărilor pe care le va efectua.

Menţionăm că grecii de la Aktor au câştigat achiziţia publică după ce, în prealabil, CNAIR stabilise drept câştigător, în 26 aprilie 2018, asocierea constructorilor UMB-Tehnostrade. Asocierea condusă de Dorinel Umbrărescu oferise 882.363.613 lei (cu 16 milioane lei peste valoarea estimată de CNAIR). În urma contestaţiilor depuse, Curtea de Apel Bucureşti a dispus că trebuie reevaluate ofertele, iar în urma procesului au fost scoşi din cursă patru ofertanţi: UMB, Porr, Tirrena Scavi şi Construcţii Erbaşu.

Lotul 3 al viitoarei autostrăzi de Centură a Capitalei (A0) urmează să pornească după intersecţia cu DN 6, pe direcţia nord-vest, trecând la sud-vest de localităţile Clinceni şi Domneşti. La km 93+150 traseul autostrăzii de centură traversează CF 900 Bucureşti - Craiova, iar în continuare traseul traversează râul Sabar, la vest de Dărvani şi canalul de aducţiune Argeş. În continuare traseul autostrăzii trece prin pădurea Berceni, intersectează DJ 601, traversează pârâul Ciorogârla, şi DJ 602 şi se termină în proximitatea autostrăzii Bucureşti - Piteşti (A1). Traseul în aliniament trebuie să asigure o viteză de proiectare de 140 km/h, iar în zonele unde acest lucru nu este posibil din cauza constrângerilor fizice din teren, trebuie asigurată o viteză minimă de proiectare de 120 km/h.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb