Trump aprobă noi sancţiuni pentru Rusia

Cristina Radu
Internaţional / 2 august 2017

Trump aprobă noi sancţiuni pentru Rusia

Donald Trump a semnat un proiect de lege care impune noi sancţiuni Rusiei pentru presupusa lor amestecare în alegerile din 2016. Proiectul de lege, semnat la Casa Albă, impune sancţiuni şi Iranului şi Coreei de Nord. Rusia neagă interferarea în alegerile SUA, iar Trump neagă colaborarea cu aceasta.

Legislaţia nu îi mai permite lui Trump să amelioreze sancţiunile asupra Rusiei fără aprobarea Congresului. Casa Albă a afirmat că Trump va semna proiectul de lege după ce a trecut prin ambele camere ale Congresului.

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a afirmat că el şi preşedintele Donald Trump nu sunt "foarte fericiţi" în legătură cu proiectul de lege.

Rusia a acţionat asupra a 755 de persoane din ambasada şi consulatele ţării din SUA, după ce seria de sancţiuni financiare a fost aprobat de parlamentari.

Sancţiunile adoptate de Congres au venit la luni de zile distanţă după ce preşedintele Barack Obama a expulzat 35 de diplomaţi ruşi, potrivit agenţiei.

Tillerson a afirmat, referindu-se la parlamentari: "Nu credeam că asta va fi de ajutor pentru eforturile noastre, dar aceasta este decizia pe care au luat-o...Ei au făcut-o într-un mod foarte copleşitor. Cred că preşedintele acceptă asta".

Senatorul Lindsey Graham s-a pronunţat asupra proiectului de lege după ce a fost promulgat, subliniind că opţiunile lui Trump au fost limitate, fiindcă au existat suficiente voturi pentru depăşirea veto-ului prezidenţial. El a declarat pentru CNN: "Preşedintele Putin a făcut ceva ce nimeni din America ar fi putut să facă. A reunit congresul". Parlamentarul rus, Konstantin Kosachev, a afirmat că Trump "capitulează" prin faptul că nu s-a prezentat la Congres.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb