Trump, bănuit că ar ascunde detalii privind convorbirile cu Putin

E.A.
Internaţional / 13 ianuarie 2019

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Donald Trump ar fi făcut eforturi deosebite pentru a ascunde detalii ale conversaţiilor sale cu omologul rus Vladimir Putin, mergând până acolo încât a confiscat notiţele propriului translator, cerându-i să nu discute despre asta cu alţi oficiali ai administraţiei. Dezvăluirea este făcută de Washington Post care citează un fost şi un actual oficial.

Donald Trump a negat acuzaţiile, afirmând că nu ţine nimic ascuns. Dezvăluirea vine la doar o zi după ce New York Times a relatat că, în 2017, FBI a dechis o anchetă pentru a verifica dacă Trump lucrează pentru Rusia, articol care a stârnit un val de critici extrem de dure ale liderului de la Casa Albă la adresa fostului şef FBI, într-o serie de postări pe twitter.

Potrivit Washington Post, incidentul cu translatorul a avut loc după o întrevedere cu Putin, din 2017, de la Hamburg, la care ar fi participat şi fostul secretar de stat, Rex Tillerson. Oficialii americani au aflat despre acţiunile lui Trump în momentul în care un consilier de la Casa Albă şi un oficial al Departamentului de Stat au căutat informaţii în mapa translatorului, dincolo de ce le relatase Tillerson.

Constrângerile impuse de Trump sunt parte a modului în care acesta îşi securizează comunicarea cu Putin atât faţă de publicul larg cât şi faţă de oficialii de rang înalt din propria administraţie, astfel încât aceştia să nu ştie tot ceea ce i-a spus unuia dintre principalii adversari ai SUA, scrie Washington Post.

Drept urmare, oficialii americani spun că nu există nicio înregistrare detaliată, nici măcar în dosarele clasificate, a interacţiunilor faţă în faţă pe care liderul de la Casa Albă le-a avut cu Putin, în cinci locuri, în decursul a doi ani. Aşa ceva este complet neobişnuit în orice mandat prezidenţial, cu atât mai mult cu cât este vorba despre unul în care Rusia, potrivit serviciilor secrete, a avut un rol prin amestecul fără precedent în campania electorală, informează HotNews.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb