Trump, marele învingător al zilei electorale "Super Tuesday"

S.B.
Internaţional / 6 martie

Trump, marele învingător al zilei electorale "Super Tuesday"

Donald Trump este aproape sigur de un nou meci cu Joe Biden după victoria sa triumfală în alegerile primare "Super Tuesday" împotriva rivalei sale republicane Nikki Haley, informează news.ro.

Fostul preşedinte, candidat la al doilea mandat în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, a obţinut victorii în aproape toate cele 15 state, în această zi electorală.

Între ele se află California, North Carolina şi Texas.

Înconjurat de susţinători, reuniţi la reşedinţa sa de lux Mar-a-Lago, în Florida, Donald Trump a salutat "o seară formidabilă, o zi incredibilă".

El nu a menţionat-o nici măcar o dată pe Nikki Haley, ultima republicană care-i opreşte calea către învestitura Partidului Republican, îndreptându-şi toate atacurile împotriva probabilului său în alegerile prezidenţiale Joe Biden.

Nikki Haley l-a privat pe Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, de un mare şlem, obţinând o victorie în Vermont, un stat puţin populat, situat la frontiera cu Canada.

În tabăra democrată, preşedintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, candidează de asemenea la al doilea mandat şi nu are de înfruntat nicio opoziţie serioasă.

El a obţinut marţi seara (ora locală) victorii în toate statele aflate în joc în partidul său, însă a suferit o înfrângere anecdotică, în faţa unui necunoscut, în Insulele Samoa americane.

Lansat, la rândul său, către duelul aşteptat cu Donald Trump, Joe Biden a dat asigurări că rivalul său este "hotărât să distrugă democraţia noastră" şi l-a acuzat că s-a "concentrat asupra propriei revanşe şi răzbunări, nu asupra poporului american".

Meciul retur după cel din 2020, care nu-i entuziasmează pe americani potrivit sondajelor, este aproape confirmat, în pofida faptului că cursa republicană nu s-a încheiat în mod oficial.

Începând de la 15 ianuarie, în pofida problemelor sale în justiţie, Donald Trump a obţinut victorii în aproape toate alegerile primare organizate de partidul său.

Nikki Haley, fosta sa ambasadoare la ONU, pozează în candidata care va restabili "normalitatea" împotriva "haosului Trump". Însă majoritatea alegătorilor republicani se fac că nu-i aud pledoaria.

Va rămâne în cursă după rezultatele proaste pe care le are?

Candidata nu s-a exprimat marţi seara, alimentând speculaţii cu privire la viitorul său.

Într-un comunicat, echipa sa de campanie a apreciat că există în continuare "un număr mare de alegători republicani care-şi exprimă îngrijorarea profundă faţă de Donald Trump".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare e posibil ca in USA,

    sa mai existe democratie si justitie "adevarata" ???  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb