Trump susţine că Rusia ar fi preferat ca Hillary Clinton să câştige alegerile

M.I.
Internaţional / 28 martie 2019

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele american Donald Trump a declarat ieri într-un interviu acordat Fox News că investigaţia procurorului special Robert Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile americane nu a fost necesară şi că ruşii ar fi preferat ca rivala sa Hillary Clinton să câştige alegerile, scrie Politico.

Trump a criticat în interviu echipa lui Mueller pentru că ar fi fost plină de suporteri ai lui Hillary Clinton. Preşedintele american a sugerat şi că investigaţia face parte dintr-o campanie de defăimare a democraţilor împotriva sa. Deşi raportul lui Mueller nu îl exonerează complet pe Trump, preşedintele a afirmat din nou că este nevinovat, scrie News.ro.

"Vă pot spune acest lucru despre (investigaţia privind) Rusia. Dacă ar fi avut ceva despre mine, ar fi fost făcut public de mult", a afirmat Trump.

Investigaţia lui Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 s-a încheiat vineri iar un rezumat al raportului redactat de procurorul general William Barr arată că nu au fost găsite dovezi care să sugereze o coordonare între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia. Membrii Congresului continuă însă să îl investigheze pe preşedinte privind afacerile sale şi legăturile cu agenţi străini, conform News.ro.

Trump a sugerat în interviu că ruşii ar fi preferat-o pe rivala sa, democrata Hillary Clinton pentru că ea ar fi oprit forajul de petrol şi gaze, oferind astfel Rusiei posibilitatea de a-şi consolida poziţia pe piaţa globală.

"Dacă vă uitaţi la toate aceste aspecte, Rusia ar fi preferat-o pe Hillary în faţa lui Donald Trump", a afirmat Trump.

Investigatorii federali au ajuns la concluzia că Trump a fost ajutat de Rusia şi că Moscova a fost implicată într-un război informatic pentru a influenţa alegerile în favoarea sa, însă nu a fost dovedită o implicare a lui Trump.

Trump l-a atacat şi pe fostul şef al FBI, James Comey, cel care miercuri a oferit primul său interviu după încheierea anchetei lui Mueller. Comey a declarat pentru NBC că decizia lui Trump de a-l concedia poate fi considerată obstrucţionare a justiţiei dacă preşedintele a făcut acest lucru pentru a încerca să scape de investigaţia privind Rusia.

La scurt timp, Trump l-a numit pe Comey un "tip teribil" şi a afirmat că ar fi putut să îl concedieze din orice motiv. Trump a precizat că ştia că va fi o decizie care îi va dăuna politic.

Democratul Adam Schiff, preşedintele comitetului privind serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, a fost şi el criticat de Trump, informează News.ro.

Preşedintele a declarat că Schiff ar trebui înlăturat din funcţie pentru că a vorbit "non stop despre o colaborare, despre iluzia acestei colaborări" între el şi Rusia.

"Râdeau non stop când se gândeau ce făceau. Este o ruşine", a precizat Trump.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb