Guvernul va adopta săptămâna viitoare o Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea condiţiilor legii recursului compensatoriu, a declarat astăzi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Controversata lege a recursului compensatoriu, adoptată de majoritatea PSD-ALDE, a devenit dintre principalele teme de pe agenda publică din ultima perioadă în urma valului de infracţiuni cu violenţă comise de condamnaţi eliberaţi în baza acestui act normativ.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că s-a întâlnit ieri cu premierul Viorica Dăncilă si au convenit adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă privind modificarea condiţiilor legii recursului compensatoriu. Cel mai probabil, OUG ar urma să fie adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.
"Soluţiile vor fi prezentate, poate şi adoptate săptămâna următoare. Va fi o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a legii", a declarat astăzi Tudorel Toader, potrivit HotNews.
Legea recursului compensatoriu a fost votată în 9 mai 2017 de Camera Deputaţilor, decizională, cu 175 de voturi pentru, din partea PSD, ALDE, UDMR şi minorităţi, şi 85 împotrivă, de la PNL şi USR. Forma ajunsă în Parlament a fost modificată substanţial de către actuala coaliţie la putere, faţă de forma propusă de guvernul tehnocrat.
Legea a devenit una dintre principalele teme de pe agenda publică din ultima perioadă în urma valului de infracţiuni comise de condamnaţi eliberaţi în baza recursului compensatoriu.
Ministrul Justiţiei a susţinut în numeroase rânduri că el nu are nicio responsabilitate în privinţa acestei legi, care a intrat în vigoare după ce el a fost învestit în funcţia de ministru, şi că toate consecinţele acestui proiect trebuie asumate de iniţiatori - Guvernul tehnocrat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de ?????? în data de 22.01.2019, 13:48)
Prestațiile publice ale domnilor profesori universitari ,de la Ministerul Public și de la Ministerul Justiției, , unul din Alba Iulia iar celălat din Iași, vă determină să vă puneți întrebări despre rolul învățământului juridic în societatea contemporană și, dacă și judecătorii de la CCR ar trebui specializați într-un astfel de domeniu ?
2. Tudorel IEVALUATORUL
(mesaj trimis de anonim în data de 22.01.2019, 15:15)
"Vom face ievaluarea ievaluariii"
3. Rezolvarea supraaglomerariii puscariilor
(mesaj trimis de Ia de-aici! în data de 22.01.2019, 15:39)
Rezolvati problema supraaglomerarii din inchisori:
1)Eliberati doar batranii necajiti si femeile amarate, Nu dati drumul talharilor si violatorilor
2)Trimiteti detinutii condamnati pentru agresiune in INCHISORI din STRAINATATE [ TARILE SCANDINAVE ]
3)Construiti Puscarii NOI cu bani Europeni
3.1. Solutia totala !!! (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Proasta po-pulara în data de 22.01.2019, 19:30)
Sustin !!! Uraaa !!!