TUDOREL TOADER: "Vă voi anunţa daca voi programa o întâlnie cu preşedintele Iohannis"

D.I.
Politică / 10 februarie 2018

Tudorel Toader (Sursa foto: Facebook)

Tudorel Toader (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Justitţei, Tudorel Toader, a declarat ieri seară că va anunţa concluziile sale privind evaluările făcute asupra pricipalelor instituţii judiciare - PICCJ, DNA, DIICOT - şi, respectiv, a procurorilor-şefi într-un raport pe care îl va prezenta în plenul reunit al Parlamentului.

Prezent la Antena 3, Tudorel Toader a susţinut: "Ministrul Justiţiei are obligaţia de a prezenta în Parlament, în faţa Camerelor reunite, un raport privind activitatea Ministerului Public, cu cele trei componente, Parchetul General, DNA, DIICOT. Un raport de activitate primit de la DIICOT îl am, probabil până la sfârşitul lui februarie le voi primi ţi de la Parchetul General şi DNA. Voi cere procurorului general să facă un raport de sinteză pe toate cele trei componente. Sigur că eu am raportul meu, pornind de la evaluările mele, şi voi solicita presedinţilor celor două Camere să îmi acorde cadrul, să prezint acest raport în fata Parlamentului".

Referitor la conţinutul raportului, ministrul Justiţiei a afirmat: "Ce voi spune acolo veti vedea si veti concluziona. Va fi un raport cu trei capitole".

Întrebat de realizatorul emisiunii dacă plănuieşte să discute cu preşedintele României în zilele următoare pentru a analiza activitatea DNA şi DIICOT, ministrul Justiţiei a răspuns: "Voi pleca în Japonia, la o conferinţă a Băncii Mondiale, care va finanţa cartierul pt justiţie de lângă Bilblioteca Naţională. Vă voi anunţa daca voi programa o întâlnie cu preşedintele Iohannis. Nu stiu dacă întrunirea este necesară, dar este sigur utilă"

Întrebat daca a trimis şefilor celor două Camere ale Parlamentului aceasta cererea de a veni in faţa plenului reunit, Tudorel Toader a precizat: "N-am trimis, dar, informal, când ne-am văzut la investirea guvernului, la depunerea jurământului, le-am lansat această solicitare".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nene ministru, exprimate corect: nu tu programezi o intalnire cu presedintele; eventual soliciti sa te primeasca.....

    Este o mica/mare diferenta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb