TURCAN: Am depus solicitarea de convocare a sesiunii parlamentare extraordinare

M.I.
Politică / 23 ianuarie 2019

Raluca Turcan

Raluca Turcan

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat, astăzi, că a depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 28 - 31 ianuarie.

Turcan a precizat că solicitarea a fost semnată de 114 parlamentari PNL şi ai USR, PMP şi neafiliaţi aparţinând Pro România, în condiţiile în care pentru convocarea sesiunii extraordinare sunt necesare 110 semnături, adică de la o treime din numărul deputaţilor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

"114 de deputaţi ai Partidului Naţional Liberal şi ai celorlalte partide de opoziţie USR, PMP şi neafiliaţi aparţinând Pro România au semnat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Domnii Dragnea şi Tăriceanu, plecaţi în vacanţe, nu au răspuns solicitării PNL de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară. Astăzi, am depus solicitarea şi lista de semnături cu mai mult de 1/3 dintre deputaţi pentru convocarea, de urgenţă, a unei sesiuni extraordinare", a afirmat liderul PNL, la Parlament.

Ea a precizat că ordinea de zi pentru sesiunea extraordinară solicitată cuprinde respingerea Ordonanţei "lăcomiei PSD-ALDE", "ordonanţa care a aruncat în aer cursul leu/euro, care sărăceşte populaţia, blochează creditarea şi alungă investitorii", abrogarea Legii privind recursul compensatoriu, dezbaterea şi adoptarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pe 2019, se mai arată în comunicat.

"Preşedintele Camerei Deputaţilor este obligat să convoace o sesiune extraordinară atunci când cel puţin o treime din numărul deputaţilor solicită acest lucru. Parlamentul trebuie să iasă din vacanţă şi să ofere soluţii la Legea recursului compensatoriu care, prin eliberarea a 14.000 de deţinuţi, a creat un haos în toată ţara. Nu este săptămână în care să nu auzim de un incident major în care să fie implicat un deţinut care a fost eliberat de prevederile acestei legi. De asemenea, trebuie să stopeze efectele OUG lăcomiei lui Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă care a împins cursul euro la cel mai mare nivel din istorie, a adus sistemul energetic în colaps, a îngenuncheat băncile româneşti prin taxe suplimentare, a stopat orice investiţie a operatorilor de comunicaţii şi va produce scumpiri în lanţ pentru populaţie la toate facturile", a afirmat Turcan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb