Turcia anunţă că va răspunde ofensiv, dacă forţele mareşalului libian continuă să-i atace interesele

A.M.
Internaţional / 11 mai 2020

Khalifa Hafta

Khalifa Hafta

Ministerul Afacerilor Externe din Turcia lansează un avertisment dur la adresa forţelor mareşalului Khalifa Hafta, care întreţin războiul civil din Libia.

"Subliniem că dacă misiunile şi interesele noastre sunt vizate în Libia, forţele lui Khalifa Haftar vor fi considerate ţinte legitime", a avertizat Ministerul turc prin intermediul unui comunicat de presă - conform Reuters şi AFP.

Ankara a întărit, în ultimele luni, sprijinul militar acordat guvernului de uniune de la Tripoli, aflat în conflict cu trupele mareşalului Khalifa Haftar, care a declanşat în 2019 o ofensiva pentru a cuceri capitala Libiei. Haftar este suţinut de mulţi rivali regionali ai Turciei, în special de Emiratele Arabe Unite şi de Egipt.

Acuzat de criticii săi că vrea să instaureze o nouă dictatură în Libia, la aproape zece ani de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi, mareşalul Haftar controlează estul şi o parte din sudul acestei ţări.

Turcii reclamă că le-a fost atacată inclusiv ambasada la Tripoli.

"Atacurile asupra misiunilor diplomatice, inclusiv a ambasadei noastre de la Tripoli, a aeroportului Mitiga (singurul funcţional din capitala Libiei - n.r.), a avioanelor civile care se pregătesc să decoleze şi a altor infrastructuri civile şi cele în care civili sunt ucişi sau răniţi reprezintă crime de război", transmis oficilalii de la Ankara.

Comunitatea internaţională are "responsabilitatea colectivă" de a-l opri pe "pucistul Haftar" - se mai spune în comunicatul transmis de Ministerul Turc, transmite G4media

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Turcia va ajunge problema acestei parti a lumii daca nu intelege vremurile in care traim. Turcia trebuie sa inteleaga ce s-a intamplat cu Irakul lui Husein, cu Germania lui Hitler. cu Roma antica, cu ... Praful si pulberea. Turcia ar trebuii sa-si dezvolte economia, sa asigure bunastarea turcilor. Pacea si buna intelegere sa fie centrul actiunilor sale. Si mai ales turcii "in Turcia" Daca nu, occidentul nu va mai ezita. Si turcii vor mai suferii inca odata, Praful si pulberea.Am zis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb