TURCIA: Numeroşi răniţi într-un atac cu maşină-capcană la o secţie de poliţie din Mardin

Laura Boico
Internaţional / 8 iunie 2016

Cel puţin doi poliţişti şi-au pierdut viaţa şi zeci de persoane au fost rănite astăzi într-un atac cu maşină-capcană ce a vizat sediul poliţiei din Midyat, în sud-estul Turciei, zonă locuită de o majoritate kurdă, la numai o zi după un atac similar la Istanbul, care s-a soldat cu 11 morţi, relatează AFP, citând mass-media turce.

O explozie s-a produs în faţa clădirii poliţiei din acest oraş situat în provincia Mardin şi numeroase ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului, a precizat agenţia de presă locală Anadolu, care atribuie atacul rebelilor kurzi. Conform agenţiei de presă EFE, explozia s-a produs în jurul orei locale 11:00 (08:00 GMT).

O coloană groasă de fum se ridica din zona clădirii poliţiei care a suferit importante pagube, la fel ca mai multe imobile din apropiere, în timp ce pompierii acţionează la faţa locului, întrucât, potrivit unor informaţii, în urma exploziei a izbucnit un incendiu.

Postul de televiziune NTV a relatat că mai multe persoane au fost rănite în acest atac produs într-o localitate situată la aproximativ 50 de km de frontiera cu Siria, la o zi de la atentatul cu maşină-capcană care a zguduit cartierul istoric Vezneciler din Istanbul, soldat cu 11 morţi, între care şase poliţişti, şi 36 de răniţi.

Potrivit unor surse spitaliceşti, cel puţin 20 de persoane, deopotrivă poliţişti şi civili, au fost răniţi în atacul de astăzi, a relatat agenţia de presă turcă Dogan, citată de Reuters.

Chiar dacă atentatul din urmă cu o zi nu a fost încă revendicat, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atribuit combatanţilor kurzi din Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb