TURCIA: Reglementările privind combaterea spălării banilor se aplică platformelor de tranzacţionare a criptomonedelor

J.P.
Internaţional / 2 mai 2021

Reglementările privind combaterea spălării banilor se aplică platformelor de tranzacţionare a criptomonedelor

Turcia a adăugat platformele de tranzacţionare a criptomonedelor pe lista firmelor care intră sub incidenţa reglementărilor privind combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului, se arată în legislaţia publicată sâmbătă în Gazeta Oficială a ţării, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Decizia se aplică imediat şi acoperă "furnizorii de servicii de criptoactive" care sunt incluşi în actuala legislaţie.

Banca Centrală a Turciei (CBRT) a interzis în 16 aprilie folosirea criptomonedelor şi criptoactivelor pentru achiziţii de bunuri şi servicii, menţionând posibilele pagube "ireparabile" şi riscurile semnificative în urma unor astfel de tranzacţii.

Conform CBRT, criptomonedele şi alte active digitale de acest tip, bazate pe tehnologia registrului distribuit (distributed ledger technology - DLT), nu pot fi folosite, direct sau indirect, ca instrumente de plată.

"Furnizorii de servicii de plată nu vor putea să dezvolte modele de afaceri într-un mod în care criptoactivele sunt folosite, direct sau indirect, în furnizarea de servicii de plată şi emitere de monedă electronică şi nu vor putea să furnizeze servicii legate de astfel de model de afaceri", a informat Banca Centrală a Turciei.

După ce Banca Centrală a Turciei a interzis folosirea criptomonedelor şi criptoactivelor pentru achiziţii de bunuri şi servicii, în 23 aprilie autorităţile de la Ankara au emis mandate de arestare pentru 78 de persoane din cauza presupuselor legături cu o platformă de tranzacţionare a criptomonedelor, al cărei fondator a fugit din ţară cu aproape două miliarde de dolari din activele investitorilor.

Poliţia turcă a arestat aproximativ 62 de suspecţi din opt oraşe, inclusiv în Istanbul, unde are sediul platforma Thodex.

Din ce în ce mai mulţi cetăţeni turci s-au îndreptat spre criptomonede în încercarea de a-şi proteja economiile pe fondul scăderii valorii lirei turceşti şi al inflaţiei ridicate. În luna martie, inflaţia în Turcia a fost de 16,2%, de peste trei ori mai mult decât ţinta de 5% a Băncii centrale. În paralel, lira turcească s-a depreciat cu 10% în raport cu dolarul în acest an, continuând o tendinţă care a început în urmă cu opt ani.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb