Turcia şi-a revizuit cu o treime estimările privind rezervele de gaze naturale descoperite în Marea Neagră

M.C.
Internaţional / 27 decembrie 2022

Turcia şi-a revizuit cu o treime estimările privind rezervele de gaze naturale descoperite în Marea Neagră

Volumul total al gazelor naturale descoperite de Turcia în Marea Neagră se ridică acum la 710 miliarde metri cubi, după ce a fost identificat un nou zăcământ, iar rezervele de la precedenta descoperire au fost revizuite în sus, a anunţat ieri seara preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters, conform Agerpres.

La finalul unei reuniuni a Cabinetului, Erdogan a anunţat că Turcia a descoperit noi rezerve de gaze, cu un volum de 58 de miliarde metri cubi, la câmpul Caycuma-1, în timp ce volumele de gaze estimate pentru câmpul Sakarya, descoperit anterior, au fost revizuite în creştere, de la 540 de miliarde metri cubi până la 652 miliarde metri cubi. Revizuirea a venit ca urmare a unei evaluări făcute de o companie internaţională de energie, a spus Erdogan fără a dezvălui identitatea companiei.

"Ca urmare a analizei datelor, am revizuit rezervele de 540 miliarde metri cubi declarate anterior, până la 652 miliarde metri cubi", a spus Erdogan, adăugând că Turcia a forat deja 13 puţuri la câmpul Sakarya. "Cu noua noastră descoperire de la Caycuma-1, rezervele noastre de gaze din Marea Neagră au crescut cu 170 de miliarde metri cubi până la 710 miliarde metri cubi", a subliniat preşedintele Turciei.

Luna trecută, Erdogan a spus că Turcia urmează să înceapă să extragă gaze din câmpul Sakarya în 2023. Luni, preşedintele Turciei a precizat că noul zăcământ Caycuma-1 va fi conectat la câmpul Sakarya şi de acolo la reţeaua naţională.

Potrivit planului original, Turcia urma să extragă 3,5 miliarde metri cubi de gaze din Marea Neagră în 2023. Obiectivul vizează majorarea producţiei până la aproximativ 15 miliarde metri cubi anul în decurs de patru ani de la debutul producţiei, ceea ce ar echivala cu un sfert din producţia actuală de gaze a Uniunii Europene.

Turcia, ţară care are puţine gaze naturale sau petrol, este dependentă de importurile din Rusia, Azerbaidjan şi Iran, precum şi de importurile de gaze lichefiate din Qatar, SUA, Nigeria şi Algeria.

Turcia a început să caute resurse de hidrocarburi şi în Marea Mediterană, unde operaţiunile sale din zonele disputate au generat tensiuni cu Grecia şi Cipru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pana ne miscam cu partenerii strategici,ne mai usureaza zacamintele turcii si ramanem cu miliardul dat la exon,prostia fenomenala a unor politicieni de carcpa,cu genunchii tociti de cat i-au folosit,dar cu buzunare personale pline!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb