Uber încearcă să convingă investitorii că planurile sale de dezvoltare justifică o evaluare de 91,5 miliarde de dolari

V.D.
Companii / 30 aprilie 2019

Uber încearcă să convingă investitorii că planurile sale de dezvoltare justifică o evaluare de 91,5 miliarde de dolari

Directorul general al Uber Technologies, Dara Khosrowshahi, a încercat luni să convingă managerii de fonduri reuniţi la o prezentare la Londra că planurile de dezvoltare ale companiei de ride-hailing care înregistrează pierderi justifică o evaluare de 91,5 de miliarde de dolari în oferta publică iniţială, transmite Reuters.

În sala de bal a hotelului de cinci stele Claridge din cartierul londonez Mayfair, peste 100 de investitori i-au ascultat luni pe directorul general Dara Khosrowshahi şi pe directorul financiar Nelson Chai vorbind despre planurile companiei de a-şi dezvolta afacerile de livrare a mâncării şi a se extindere către alte afaceri, cum ar fi shoppingul.

Uber încearcă să arate investitorilor că se poate transforma dintr-o simplă companie de servicii de ride-hailing într-o platformă de tehnologie pentru servicii, pornind de la livrarea cumpărăturilor şi a mâncării şi până la organizarea de transporturi de mărfuri.

"Deşi nu s-au numit Amazon, au făcut mai multe referiri la platforma lor şi la modul în care vor să o dezvolte", a declarat un investitor care a participat la prezentarea de o oră.

Uber a anunţat vineri că ţinteşte o evaluare de 80,5-915 miliarde de dolari, sub nivelul de 120 de miliarde de dolari pe care îl anticipau anul trecut bancherii de investiţii.

Compania a mai anunţat că a înregistrat o pierdere de circa 1 miliard de dolari la vânzări de aproximativ 3 miliarde de dolari, în primul trimestru al acestui an.

Evaluarea mai scăzută vine pe fondul unei performanţe scăzute a companiei concurente mai mici Lyft, ale cărei acţiuni au scăzut cu circa 20% faţă de nivelul înregistrat la listarea de luna trecută.

Un al doilea investitor participant la evenimentul Uber s-a plâns că acesta a fost relativ scurt şi că nu au avut şansa să pună mai multe întrebări.

O sursă care a lucrat la organizarea evenimentului a spus că prezentarea, singura destinată investitorilor din afara Statelor Unite, a durat numai 10 minute, iar 50 de minute au fost alocate întrebărilor şi răspunsurilor.

În afară de perspectivele de creştere şi controlul costurilor, mai multe întrebări s-au referit la cultura organizaţională a Uber şi practicile de afaceri, după o serie de scandaluri stânjenitoare, într care acuzaţii de hărţuire sexuală, o scurgere majoră de date ascunsă de autorităţile de reglementare, utilizarea unui soft ilicit pentru eludarea autorităţilor şi acuzaţii de dare de mită în străinătate.

În septembrie 2017, autoritatea pentru transporturi din Londra a refuzat să înnoiască licenţa Uber, din motive de siguranţă, dar în iunie 2018 i-a acordat o licenţă de operare de probă, pe termen de 15 luni, compania afirmând în faţa unei instanţe că şi-a îmbunătăţit procedurile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb