UBS taie încă 10.000 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 octombrie 2012

La finele lunii septembrie, UBS avea 63.745 de angajaţi.

La finele lunii septembrie, UBS avea 63.745 de angajaţi.

Banca îşi reduce operaţiunile în sectorul investiţiilor

UBS AG, cea mai mare bancă din Elveţia, vrea să elimine încă 10.000 de locuri de muncă, după pierderile semnificative înregistrate în trimestrul al treilea din acest an.

Instituţia de credit a anunţat îşi va reduce personalul cu peste 15%, la aproximativ 54.000 de salariaţi, în decurs de trei ani, astfel încât să realizeze economii adiţionale de 3,4 miliarde franci elveţieni (3,6 miliarde dolari).

Circa 2.500 de posturi vor fi eliminate în Elveţia, unde banca avea pes­te 23.000 de angajaţi la sfârşitul lui 2011. Restul disponibilizărilor vor fi făcute în Londra şi SUA. Astfel, UBS creşte cu 3.500 numărul concedierilor anunţate la nivel mondial anul trecut, în vederea realizării unor economii de 2 miliarde franci pe an.

"Este o decizie dificilă, în special în activitatea noastră care se bazează pe oameni", a declarat directorul executiv al UBS, Sergio Ermotti.

În perioada iulie - septembrie 2012, UBS a înregistrat pierderi nete de 2,17 miliarde franci, comparativ cu un profit de 1,02 miliarde franci în aceeaşi perioadă din 2011, ca urmare a unor deprecieri în valoare de 3,1 miliarde franci legate de restructurarea diviziei de investiţii.

Analiştii estimau că UBS va raporta un profit de 439 milioane de franci.

UBS vrea să renunţe la anumite operaţiuni din sectorul invest­ment-banking, precum tranzacţiile cu produse cu venit fix. Banca urmăreşte să se axeze pe segmentul administrării averilor, unde deţine locul al doilea la nivel mondial. În trimestrul al treilea, divizia de profil a obţinut un profit înainte de taxe de 600 de milioane franci, mai mic cu 32% faţă de anul precedent. Însă, în America de Nord şi cea de Sud, acest sector a generat un profit de 219 milioane de franci, mai mare cu 58% faţă de anul trecut.

Divizia de retail & corporate şi-a redus câştigul cu 40%, la 409 milioane de franci. Divizia de investment banking a avut pierderi brute de 2,87 miliarde franci, faţă de un deficit de 2,1 miliarde franci anul trecut.

Pe segmentul de investment banking, UBS îşi va păstra operaţiunile de consultanţă, tranzacţiile cu acţiuni, valute, şi metale preţioase.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb