Ucraina critică dur poziţia Ungariei cu privire la negocierile de pace

D.T.
Internaţional / 23 februarie 2023

Ucraina critică dur poziţia Ungariei cu privire la negocierile de pace

Guvernul ucrainean a criticat dur apelul Ungariei la discuţii de pace între SUA şi Rusia pentru a pune capăt războiului, fără participarea Kievului, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, afirmă că: "Negocierile pentru (obţinerea păcii în) Ucraina fără participarea Ucrainei sunt posibile doar în visele politicienilor ungari".

Nikolenko a reacţionat astfel la recentele declaraţii ale premierului Viktor Orban şi ale ministrului său de externe, Peter Szijjarto, care au îndemnat la începerea negocierilor între Washington şi Moscova pentru a pune capăt conflictului ucrainean.

Potrivit agenţiilor ucrainene de presă, Szijjarto a subliniat ieri necesitatea unor negocieri directe între preşedinţii american şi rus, Joe Biden, respectiv, Vladimir Putin, pentru a pune capăt războiului. Astfel, Szijjarto se alătură poziţiei premierului Viktor Orban care a acuzat Uniunea Europeană şi NATO că sunt în favoarea războiului în Ucraina.

"Nu poate exista un învingător în războiul din Ucraina", a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, care a acuzat "birocraţii de la Bruxelles" şi SUA că vor prelungirea conflictului provocat de atacul Rusiei, notează sursa citată.

"Rusia nu va putea câştiga pentru că Occidentul sprijină Ucraina", a afirmat Orban la o reuniune a partidului său Fidesz, avertizând că încolţirea Rusiei ar putea duce la un război nuclear.

Premierul ungar este liderul din UE cel mai apropiat de Moscova, care, din 2014, a criticat sancţiunile UE împotriva Rusiei, mai întâi pentru anexarea ilegală a Crimeii şi apoi pentru invazia în Ucraina.

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, aliată a lui Orban, s-a întâlnit cu Biden ieri la Varşovia, în timpul summitului liderilor Formatului Bucureşti 9 (B9), din care fac parte România, Polonia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania şi Slovacia, mai adaugă sursa citată.

Cu acest prilej, Novak a subliniat că prezenţa lui Biden la reuniune reprezintă o "oportunitate minunată" de a consolida angajamentul comun pentru pace.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Viktor Orban are dreptate, indiferent ca le place sau nazistilor ucrainieni, care s-au obisnuit gresit cu faptul ca "Salva" lor trebuie sa fie sustinuta de tot Globul! Intr-adevar, unde s-a mai vazut ca slugile sa stea la aceeasi masa de negocieri cu cea a stapanilor?

    1. Rectific: ca le pace sau nu

      sluga, rectifica in continuare

      Te privesti in oglinda, slugoiule?

    Bine le fac ungurii.Problema consta in faptul ca nu doar autoritatile ucrainene sunt foarte obraznice ci si ucrainenii de rand.Cucoanele ucrainene nici nu vor sa mai stea la coada la medic,la sala,la coafor,etc.Una este sa fim buni,alta este sa fim prosti.Sa puna mana ucrainenii din tara noastra sa invete limba romana si la munca cu ei,nu la intins mana!Romanii plecati in pribegie au invatat limba tarilor respective,muncesc si aduc bani acasa sa le dam noi ucrainenilor.Eu i-am inteles la inceput,i-au atacat rusii,au fugit de razboi dar a trecut deja un an.Daca razboiul tine zece ani,noi trebuie sa-i tinem gratis zece ani?Si sa vedeti ce pretentii au,iti sta mintea in loc!

    Deci dupa ofera refugiatilor conditii foarte bune

    (cazare,masa,asistenta medicala,acces la invatamant....), 

    gasca lui Zelenski injura si comenteaza,

    dar nu le crapa obrazul ?!  

    1. Nu le crapa deloc fiindca nu au obraz.Si ucrainenii astia care beneficiaza de aceste servicii,au intaietate si s-au obraznicit de tot.Maine,poimaine vom fi obligati sa invatam si ucraineana ,sa ne putem intelege cu ei,sa le pricepem pretentiile!

    Au invatat ucrainenii o metoda de afura din magazine foarte misto, mai ales ca acum la marile centre comerciale nu mai exista casieri, e totul self, o mare porcarie. Unul pune in carucior de 200 de lei, altul pune in carucior de 1000 de lei, ajung amandoi in acelasi timp la zona de scanare, amandoi scaneaza, ala cu 200 plateste, i se deschide usa, iar in urma lui, cu caruciorul lipit de fundul primului, iese si ala cu 1000 care nu a platit. Metoda functioneaza, iar daca vreun paznic se prinde de faza, bineinteles incep parlamentarile penibile, ca nu stie cum functioneaza, ca a crezut ca a platit, ca avea impresia ca se plateste in alta parte si argumentul suprem, ca sunt ucraineni. Hai sictir!!!!

    1. Un sictir si din partea mea

      Nu le ajunge cat i-am ajutat.Sunt precum Zelenski,tupeistul suprem dar ce sa-i faci?A venit Biden la el sa-si dea cu parerea si a prins mamaliga coaja.Deja nu mai au cum sa se ascunda,mai devreme sau mai tarziu oamenii isi arata adevarata fata! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb