Ucraina investighează circa 15.000 de presupuse crime de război

G.D.
Internaţional / 1 iunie 2022

Ucraina investighează circa 15.000 de presupuse crime de război

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că de la începerea invaziei ruse până în prezent au fost semnalate circa 15.000 de cazuri de presupuse crime de război comise de militarii ruşi, transmite BBC, conform Bucpress.

Aflată la Haga, unde îşi au sediul Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) şi Curtea Penală Internaţională (CPI), Venediktova le-a spus reporterilor că în Ucraina sunt raportate între 200 şi 300 de cazuri de posibile crime de război în fiecare zi.

Până în prezent au fost identificaţi aproximativ 600 de suspecţi şi au început 80 de urmăriri penale, a adăugat Venediktova. Lista suspecţilor include "lideri militari, politicieni şi agenţi de propagandă ai Rusiei", spune ea.

Potrivit procurorului general al Ucrainei, câteva mii dintre cazurile investigate sunt din Donbas, unde se concentrează acum atacurile Rusiei şi ar viza inclusiv transferarea forţată a populaţiei în Rusia, tortură, uciderea civililor şi distrugerea infrastructurii civile.

Anchetele sunt sprijinite de mai multă vreme de specialişti din Polonia şi Lituania, cărora li s-au alăturat acum şi investigatori din Estonia, Letonia şi Slovacia, a precizat Venediktova.

Rusia neagă că ar avea drept ţintă civilii ucraineni şi că militari ei s-ar face vinovaţi de crime de război în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. DAR CELE 10.000 - 12.000 DE CRIME , COMISE DE SOLDATII LOR IN ANII 2014 - 2015 , NU LE MAI INVESTIGHEAZA ??? AM MAI ZIS EU , DE MULTE ORI : HOTUL , INTOTDEAUNA , STRIGA : HOTII !!!!!! CRIMINALUL , INTOTDEAUNA V-A STRIGA : CRIMINALII !!!!!!!!! CINE ??????? NU EU !!! ALA !!! AIA !!! ALTUL !!! ALTII !!! NU EU !!! NU NOI !!! CINE I-A MACELARIT PE CIVILII RUSOFONI DIN REGIUNEA DONBASS ?????? ACUM , AM AUZIT ALTCEVA , DE LA PROPAGANDA UCRAINIANA : SA INNEBUNESTI , NU ALTA : CICA DUMNEZEU , A COBORAT CU INGERII , PE NISTE NORI , A VAZUT CE-A VAZUT , SI NU I-A PLACUT , SI I-A '''''' TRAZNIT CU FOCUL CERESC '''''', PE TICALOSII LOCUITORI , DIN DONETSK SI LUGANSK !!! DE CE ??????? ASTA , E ALTA POVESTE : CICA , AU VRUT SA SE SEPARE POLITIC SI ECONOMIC , DE TARA NUMITA : '''''' SLAVA - UCRAINII '''''' !!!!!!!!!!!!! DECI , NU MILITARII SI TRUPELE DE SECURITATE UCRAINIENE , I-AU LICHIDAT PE TICALOSII RUSOFONI , CI : ''''''' DUMNEZEU '''''' !!!!!!!!!!!!!! DE CE ??????? ACUM , JUDECATI SI VOI , CINSTITI ORTODOXI ROMANI , DUPA CALENDARUL NOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! SPITALUL DE PSIHIATRIE ''''''' BALACEANCA '''''', N-O SA AIBE NICIODATA LOC PENTRU INDIVIZII ASTIA , CA-CI OR SA TAMPEASCA TOT PERSONALUL MEDICAL DE AICI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. VAD CA CINSTITA '''''' IRINA '''''', NU SUFLA O VORBA DESPRE ASTA !!! STIU : ARE DOPURI IN URECHI !!! S-AU ARE FALCA BLOCATA !!! POATE , NU SI-A PUS PICATURI IN OCHI , SA VADA MAI BINE !!! POATE , NU L-A INTREBAT PE PITIC , CA SA STIE MAI BINE !!!!!!!!!!!!!!!! IN CE LUME TRAIM , BAI , FRATE ???????????????????????

      În lumea în care minciuna este adevăr iar adevărul minciuna

    Procuroarea asta l-a dat în urmărire internațională și pe marele regizor rus Nikita Mihalkov pentru faptul că e putinist.

    Mihalkov care a luat și un premiu Oscar și unul la Cannes în 1994 parcă. 

    La câte aberații am avut parte, mă mir că Zele nu a solicitat anularea acestor premii. Măcar atunci când s-a adresat prin video când cu decernarea de anul ăsta a premiilor de la Cannes pentru niște filme de doi lei bănuiesc, că totul e politizat. 

    La Oscar i s-a refuzat onoarea de a se adresa. 

    Hai la lupta cea mare împotriva culturii. 

    Hai sa-l interzicem pe motive politice și pe Sartre ca a fost un mare bolsevic, pe Wilde că a fost de altă orientare - nu spun de care:) etcetera. Se găsesc motive.

    1. Asa cum si rusii ii declara pe toti care se impotrivesc razboiului tardatori de tara si binenteles toti se sinucid sau cad de la etaj.

      O nesimtire Oarecare cand prezinti doar partea unei monede! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb