UE a aprobat preluarea Activision Blizzard de către Microsoft

A.F.
Companii / 16 mai 2023

UE a aprobat preluarea Activision Blizzard de către Microsoft

Autorităţile de reglementare ale Uniunii Europene au aprobat ieri achiziţia propusă de Microsoft a firmei de jocuri Activision Blizzard, de 69 de miliarde de dolari, sub rezerva remediilor oferite de gigantul tehnologic din SUA, transmite CNBC.

Comisia Europeană a declarat că Microsoft a oferit remedii în domeniul în curs de dezvoltare al jocurilor în cloud, care au eliminat preocupările antitrust.

Aceste remedii s-au concentrat pe a permite utilizatorilor să transmită în flux jocurile Activision pe care le achiziţionează pe orice platformă de streaming în cloud.

Aprobarea din partea Europei este un câştig uriaş pentru Microsoft, după ce luna trecută principala autoritate de concurenţă din Regatul Unit a blocat acordul.

Autorităţile de reglementare la nivel global au cercetat dacă achiziţia Activision de către Microsoft ar putea distorsiona concurenţa pe piaţa consolelor şi a jocurilor în cloud.

Una dintre întrebările autorităţilor de reglementare este dacă Microsoft ar putea lua jocuri Activision şi să le păstreze exclusiv pe propriile platforme ale gigantului american.

Activision se află în spatele unora dintre cele mai mari jocuri pentru consolă şi PC din lume, inclusiv franciza Call of Duty şi World of Warcraft.

Decizia UE vine după ce Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Marea Britanie a blocat luna trecută acordul, din cauza temerilor că ar reduce concurenţa pe piaţa în curs de dezvoltare a jocurilor în cloud.

CMA a spus că Microsoft ar considera că este benefic din punct de vedere comercial să facă jocurile cheie ale Activision, cum ar fi Call of Duty, exclusiv pentru propriile sale platforme de jocuri în cloud. Cu toate acestea, CMA a spus că achiziţia nu va reduce concurenţa pe piaţa consolelor.

Microsoft s-a confruntat cu opoziţia faţă de acord din partea autorităţilor de reglementare şi a unora dintre rivalii săi, inclusiv producătorul de console de jocuri PlayStation Sony.

Grupul a încercat înainte de decizia UE să atenueze preocupările Comisiei că jocurile Activision sunt exclusive.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, s-a întâlnit cu oficiali UE în februarie, după care gigantul tehnologic a spus că va aduce jocuri Xbox pentru PC în serviciul de jocuri cloud al Nvidia.

Se pare că producătorul de cipuri şi-a exprimat opoziţia faţă de preluarea achiziţiei.

Microsoft a semnat, de asemenea, un contract pe 10 ani cu Nintendo pentru a aduce Call of Duty pe platformele gigantului japonez de jocuri, dacă afacerea Activison se va finaliza.

Microsoft oferă remedii pentru jocurile în cloud

Comisia a examinat o serie de domenii din jurul acordului, inclusiv impactul asupra concurenţei pe consolă şi pe piaţa de jocuri în cloud, în creştere rapidă.

Microsoft a rămas în urmă cu Xbox în ultima generaţie de console, faţă de PlayStation 5 de la Sony şi Nintendo Switch.

Dar gigantul american şi-a mizat viitorul pe piaţă pe aşa-numitele jocuri în cloud, o parte în curs de dezvoltare a industriei.

Comisia UE a constatat că preluarea Activision nu va reduce concurenţa pe piaţa consolelor, având în vedere dominaţia Sony pe PlayStation.

Microsoft intenţionează să facă recurs la decizia CMA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb