UE cere Bulgariei să accelereze ritmul vaccinării împotriva COVID-19

G.U.
Internaţional / 20 noiembrie 2021

UE cere Bulgariei să accelereze ritmul vaccinării împotriva COVID-19

Bulgaria trebuie să-şi intensifice ritmul vaccinării împotriva COVID-19 pentru a limita riscurile pentru sănătate pentru populaţia sa şi pentru alte ţări, a declarat ieri comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, relatează Reuters, conform Agerpres.

Bulgaria este ţara cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, mai puţin de 30% din populaţia sa adultă fiind vaccinată cu cel puţin o doză împotriva noului coronavirus, iar ţara a înregistrat cea mai mare rată de deces din cauza COVID-19 din blocul comunitar.

"Primul risc este, desigur, pentru populaţia bulgară, însă (există riscul) să se genereze o nouă variantă, care ar fi mai rezistentă decât celelalte", a declarat Thierry Breton într-o conferinţă de presă la Sofia.

"Nu vreau să vorbim despre o posibilă variantă bulgară (de coronavirus) în iarnă. Şi, dacă nu facem nimic, s-ar putea să vedem o variantă bulgară pentru că sunt prea mulţi oameni care nu sunt vaccinaţi", a mai spus el.

Bulgaria a raportat vineri 2.785 de noi infectări, în scădere faţă de un număr record în octombrie, şi 155 de noi decese. Pandemia de coronavirus a provocat până acum 26.985 de decese în ţara cu 7 milioane de locuitori.

Circa 22.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 ore, numărul total ajungând la peste 3,1 milioane, a anunţat Ministerul bulgar al Sănătăţii.

În octombrie, guvernul interimar a introdus obligativitatea certificatului verde în numeroase spaţii interioare în încercarea de a încuraja vaccinarea.

"Nu amestecaţi politica cu ştiinţa şi cu sănătatea oamenilor", a spus Breton, subliniind că vaccinurile s-au dovedit a fi cel mai eficient instrument de luptă împotriva pandemiei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. da, sigur, o fi mai probabil sa apara varianta noua in Bulgaria, cu 2800 de cazuri pe zi in loc de Austria , cu 16000 de cazuri pe zi.

    Astora nu le-a zis nimic de certificat? are alta poezie in fiecare tara? 

    Nu ascultati de politicieni cand va cer sa va injectati cu un ser aflat in teste clinice.

    1. da, evident ca da!

      in SUA FDA-ul A SECRETIZAT DATELE LEGATE DE IMPACTUL VACCINURILOR ANTI-COVID ASUPRA SANATATII OAMENILOR PENTRU URMATORII 55 DE ANI !!!! Adica cei inoculati cu ser anti-covid o sa fie de mult omorati de la vaccin cand se va "destainui" ca acest ser anti-covid avea un grad inalt de toxicitate, mult mai mare decat aparentele "beneficii" !  

      Logic, vor sa omoare toata populatia planetei. Vor mai tine cativa nevaccinati ca sclavi. Daca nu se supun ii vor vaccina si pe aia.

    aaaam inteles, deci Breton a fost trimis in turneu ca sa marketizeze Moartea prin vaccinare anti-covid... bine cacat, acum mars si canta la alta masa! ...

    de ce nu amintiti in articol ca Breton a venit complet ilicit si ilegitim cu un astfel de mesaj avand in vedere ca Regulamentul european in baza caruia s-a bagat certificatul verde acopera doar turismul si se refera doar la facilitarea miscarilor transfrontaliere ... DECI UE NU PROMOVEAZA UTILIZAREA CERTIFICATULUI VERDE NAZIST IN INTERIORUL TARILOR PRECIZAND CLAR CA ORICE FORMA DE DISCRIMINARE UMANA TREBUIE EVITATA!

    Breton trebuia mitraliat de presa cu intrebari pe tema asta !!! De ce vine sa ceara ceva ce nu e solicitat in Regulamentul european de referinta ?!?!?! CUMVA PENTRU CA E INTRE PRIETENII PFIZER ???? 

     

    1. Care presa,noi nu mai avem presa este vanduta de mult

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb